3.000 de zile cu Iohannis! Doru Bușcu: „Înainte de România Educată trebuia să fie România Bogată!”

După 8 ani de mandat, respectiv, aproape 3.000 de zile, ne putem întreba care este cea mai mare realizare a președintelui României. Chiar acesta a răspuns la această întrebare în urmă cu doi ani, însă acum și-ar fi dorit să nu dea acel răspuns niciodată.

„Dacă vreți, cea mai mare (realizare) e chiar ultima. Respectiv, înlocuirea puterii pesedite cu o putere pentru români care este sublimată în guvernul Orban.”, a spus Klaus Iohannis după căderea Guvernului Dăncilă. Invitat la podcastul România lui Cristache, editorialistul Cațavencii, Doru Bușcu, a împachetat cele două mandate ale președintelui într-un singur cuvânt: ceață. 

„Lumea lui Iohannis arată ca o ceață persistentă, pe care vântul unei schimbări în 2024 ar putea să o risipească. Dar este o ceață lăptoasă așa, în care ne-am pipăit unii pe alții pe nevăzute și niciun orizont, nici măcar faruri de ceață n-am văzut ca să putem proiecta câțiva metri înainte. A fost lipsa unui orizont, n-a fost niciun proiect. Lumea vorbește de proiecte de țară. Ce înseamnă? Proiectele de țară nu înseamnă așa, niște minuni, niște lucruri absolut creative și inteligente. Proiectele țară înseamnă niște obiective clare puse la capătul unui interval suficient de realist și un proiect de legi care să ducă la îndeplinirea acelor obiective, plus un moratoriu politic, o înțelegere de tip Snagov, că dăm toți exemplu amărâtul ăla de Snagov din epoca lui Iliescu, astfel încât orice s-ar întâmpla să se meargă în direcția aia.”, e de părere editorialistul.

„Nu trebuie să fii un geniu al economiei, ca să înțelegi că agricultura poate să fie un domeniu strategic. Pune și fă din el prioritatea națională. Pentru că economia trage după ea și societatea. Dacă suntem săraci, suntem și proști. Dar dacă suntem bogați, avem bani să cheltuim pe școli, pe sănătate, pe educație, crește nivelul, avem timp să muncim mai puțin și să citim mai mult. Iată, România Educată. România Educată trebuie să fie precedată de România Bogată.”, a concluzionat Doru Bușcu.