Informația este prinsă într-o analiză realizată de Sodexo pe un eșantion de aproximativ 1.500 de companii. Așadar, majoritatea companiilor care vor oferi tichete cadou angajaților de Crăciun sunt din București și județele Ilfov, Timiș, Arad și Prahova. Din totalul companiilor, aproximativ 50% își desfășoară activitatea în servicii, distribuție și sectorul industrial. Ca de obicei, companiile multinaționale, indiferent de sectorul de activitate, sunt printre angajatorii care oferă tichete cadou și de Crăciun.
În același timp, peste 50% dintre companiile care vor acorda tichete cadou cu ocazia Crăciunului în acest an au între 1 și 19 angajați. Pentru această categorie de angajatori, unde nu există, de regulă, un departament specializat de resurse umane, tichetele cadou reprezintă o soluție foarte ușor de implementat.
„Tichetele de masă reprezintă, în continuare, cel mai accesat beneficiu extrasalarial acordat de angajatori în România, dar tichetele cadou se află în topul preferințelor sezoniere atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, care își pot alege singuri cadoul pe care și-l doresc. În plus, de anul acesta, angajații beneficiază de scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou”, declară Adina Popa, director de Marketing și Dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.
Începând cu ianuarie 2016, tichetele cadou acordate de către companii sunt scutite de impozitul pe venit și pot fi acordate atât angajaților, cât și copiilor minori ai acestora. Astfel, tichetele cadou în cuantum de 150 de lei, acordate cu următoarele ocazii: 8 Martie, Paște, 1 Iunie și Crăciun, precum și la sărbători similare ale altor culte religioase, sunt neimpozabile și sunt scutite de contribuții sociale individuale. Anterior, tichetele cadou se supuneau impozitului pe venit de 16%. În acest context, compania estimează că va emite anul acesta de Crăciun cu 32% mai multe tichete Cadou Pass, față de aceeași perioadă a anului trecut.