Scenariul, conceput de Ovidiu Georgescu si Viorel Florean in 1999, are la baza o stire publicata intr-un cotidian, referitoare la un copil disparut dintr-o maternitate bucuresteana. Turnarea a avut loc din iulie 2000 pana la inceputul lui 2001. Filmul este prezentat abia in 2003, si deocamdata doar de doua ori, in 21 si 27 martie, la Cinemateca, deoarece a fost realizat pe suport digital, iar producatorii nu au avut finantare pentru trecerea lui pe pelicula.
Copilul disparut a fost „gasit” intr-un scenariu de fictiune: posibilul destin al unei tinere din Republica Moldova, care vine in Bucuresti sa-si caute un drum in viata.
Mira, interpretata de Gabriela Crisu, il intalneste in tren pe Gelu (Marius Bodochi), care se ocupa de afaceri dubioase. El pozeaza in barbatul puternic si protector care, pentru ca vrea sa o ajute, se ofera sa o gazduiasca in apartamentul lui. Acolo insa Mira este strasnic pazita de oamenii lui Gelu, iar acesta vrea sa o lase insarcinata, ca apoi sa vanda copilul unor cetateni germani. In film apare si un sef mafiot, interpretat de Marcel Iures.
In final, Mira moare dupa ce reuseste sa fuga, copilul traieste, iar personajele negative isi impart banii castigati de pe urma lui.