De cele mai multe ori, condițiile de aplicare sunt mai lejere pentru persoanele fizice, iar împrumutul este acordat mai rapid. Dar un credit nebancar pentru persoane juridice vine cu propriile plusuri și vom încerca să acoperim în acest articol toate avantajele de care poți beneficia. În plus, vom vorbi despre situațiile ipotetice ce pot apărea care necesită o investiție făcută cât mai rapid posibil.
Care e diferența între un credit pentru persoane juridice și unul pentru persoane fizice?
Un credit rapid nebancar pentru persoane juridice este ideal în multe situații, mai ales atunci când îl comparăm cu unul de nevoie personale. Adeseori poți negocia durata de rambursare a împrumutului și totodată poți negocia dobânda asociată cu acesta. De fapt, cu cât situația financiară a firmei este mai bună, cu atât vei putea negocia dobânda. Ceea ce contează cel mai mult pentru o companie care oferă credite este să poți demonstra că poți plăti ratele fără probleme. Într-adevăr, istoricul firmei privind plățile este important, dar nu e aspectul care contează cel mai mult. Dacă poți demonstra că afacerea ta este pe profit și are succes de ceva vreme, nu vei avea nici o problemă în a accesa un credit.
De ce să aplicăm pentru un credit nebancar și nu pentru unul bancar
În primul rând, este destul de greu să accesezi un credit bancar. Băncile au cerințe destul de dure, dar chiar dacă le îndeplinești pe toate – cum ar fi o anumită vechime în domeniul în care este implicată compania – tot ai o șansă să fii respins. Conform ultimelor statistici din România, doar 15% dintre firme primesc un împrumut, iar procesul de aplicare este lung și anevoios.
Un credit rapid nebancar este procesat de obicei în doar 10 zile, jumătate din timpul de așteptare pe care îl experimentăm cu băncile. Mai mult decât atât, poți negocia mult mai multe aspecte cu o astfel de firmă, de la durata contractului până la dobânda pe care o vei plăti. Cu cât firma ta o duce mai bine, cu atât dobânda va fi mai mică. Sună bine, nu-i așa? Dacă ești pe plus și ai o anumită vechime pe piață, șansele de a fi aprobat pentru un împrumut nebancar se apropie de 100%, în timp ce în cazul băncilor procentul e de 15%.
Care sunt situațiile când un credit te poate ajuta?
În prezent, foarte multe firme suferă din cauza legislației asociate cu pandemia. Și știm cu toții că statul român nu va face prea multe lucruri pentru a le ajuta să supraviețuiască. În țările din Vest, guvernul susține cetățenii cu împrumuturi fără dobândă, asigurarea salariilor angajaților, și multe alte decizii care au ca scop să ajute firmele mici și mijlocii. Dar în România totul depinde de noi și pot apărea diferite situații în care este necesară o infuzie de bani, fie că vorbim de supraviețuire sau extindere.
Firma suferă și vrei să o menții pe linia de plutire
Am observat cum multe firme au ales să își închidă porțile din cauza pandemiei, în timp ce altele încearcă să supraviețuiască într-o recesiune continuă. E posibil să ai deja o cotă de piață considerabil de mare, dar fluxul redus de clienți a dus la înregistrarea unui profit negativ. Astfel, ai rămas în urmă cu plata impozitului și/ sau alte taxe. Nu recomandăm un credit nebancar pentru a îți acoperi aceste datorii, sunt alte metode prin care poți să îți rezolvi problema. Dar dacă firma are potențial și reușești să plătești datoriile, atunci ar trebui să iei în considerare o expansiune, pentru a încerca să o duci cu mult peste linia de plutire, nu doar să te menții acolo.
Ai o ofertă pe care nu o poți refuza
Mai ales în perioada în care ne aflăm, trebuie să profităm de toate ofertele și șansele care apar în fața noastră. Să zicem că ai o firmă și ai șansa să cumperi un material la 50% din prețul normal, dar trebuie să comanzi o cantitate destul de mare pe care nu ți-o permiți în momentul de față, din cauza unei lipse de cash-flow. Ce poți să faci în cazul ăsta?
Un credit IMM este eliberat rapid și, în functie de compania pe care o ai, poți aplica până la 500.000 de Euro. În plus, vei primi un răspuns în maximum 10 zile lucrătoare, în timp ce pentru un credit bancar durata de așteptare poate fi și de o lună. Totodată, vei avea posibilitatea să negociezi durata contractului – maximum 5 ani – dar și dobânda pe care o vei plăti lunar.
Vrei să îți mărești afacerea
Să presupunem că ai o firmă evaluată la 1 milion de Euro, cu un profit anual de 100.000, și vrei să dublezi cifra de afaceri, iar pentru asta îți trebuie 500.000 de Euro. Dar tu nu ai decât jumătate din suma respectivă, dar trebuie să găsești o soluție pentru că ai oportunitatea de a îți dubla profitul. Un credit nebancar este soluția cea mai bună, deoarece vei afla rapid dacă vei fi sau nu acceptat. Cu un calcul simplu, la doar 3 ani după ce a fost efectuată investiția, datoria poate fi plătită, iar din acel moment tu te bucuri de un venit crescut, pe care nu l-ai fi avut dacă nu ai fi aplicat pentru un împrumut.