Nu mai este o surpriză faptul că agenda telefonică şi arhiva SMS reprezintă cele mai frecvente locuri în care utilizatorii stochează informaţii. 50% dintre posesorii de smartphone-uri folosesc dispozitivele mobile pentru a păstra fişiere foto şi video personale. 21% dintre respondenţii la studiu stochează în memoria telefonului informaţii confidenţiale, precum numerele cardurilor de credit sau datele de autentificare la conturile bancare. Pentru utilizatorii de tablete, acest număr este şi mai mare, adică 28%, ceea ce dezvăluie faptul că smartphone-urile şi tabletele sunt tot mai frecvent folosite în rolul de computer tradiţional.
Dispozitivele mobile sunt foarte des utilizate ca platforme pentru jocuri: 52% dintre posesorii de iPad şi 51% dintre cei care folosesc alte tablete instalează jocuri pe acestea. Cifrele corespund procentajelor de utilizatori care practică gaming-ul pe smartphone-uri, excepţie făcând posesorii de Blackberry – numai 34% dintre ei afirmă că utilizează platforma pentru jocuri online.
Tabletele sunt foarte populare printre iubitorii de cărţi în format electronic (e-books), 47% dintre persoanele participante la studiu spun că utilizează aceste dispozitive pentru a citi. De asemenea, 45% dintre utilizatori stochează e-mail-uri pe smartphone-uri şi tablete, în timp ce 35% dintre tablete sunt folosite pentru corespondenţa legată de serviciu.
Studiul confirmă faptul că majoritatea utilizatorilor nu văd o diferenţă foarte mare între un PC tradiţional şi un dispozitiv mobil. De obicei, aceştia realizează pe telefon sau tabletă activităţi importante, precum accesarea conturilor bancare pentru plăţi online. Aşadar, pentru a asigura protecţia şi integritatea datelor stocate pe toate dispozitivele, utilizatorii sunt sfătuiţi să folosească o suită de securitate universală, precum Kaspersky ONE, care poate fi instalată pe majoritatea platformelor de operare populare, atât mobile, cât şi desktop.