Beko dă startul campaniei de buy-back „Reciclează smart şi alege tehnologia Beko”, prin care, consumatorii care aduc la magazinele partenere sau la centrele de reciclare orice produs electronic şi electrocasnic vechi vor primi o reducere de 300 de lei la achiziţionarea unui televizor LCD din gama Beko.

Campania de buy-back se desfăşoară în perioada 15 mai – 30 iunie prin intermediul magazinelor partenere Beko.  Pentru a beneficia de reducerea de 300 lei, consumatorul trebuie să ofere la schimb produsul vechi, direct la magazinul de unde urmează să achiziţioneze televizorul LCD Beko sau la unul dintre centrele de colectare.  În magazine, reducerea de 300 lei se aplică la valoarea de raft a produsului şi se acordă direct pe factură. La centrele de colectare se oferă un voucher de reducere de 300 lei, valabil în magazinele participante la promoţie.

„Potrivit studiilor de piaţă pe care le-am efectuat, mai bine de o treime dintre populaţia din marile oraşe care deţine televizoare, foloseşte aparate cu o vechime mai mare de 5 ani. Aceste aparate nu doar că sunt depăşite moral, dar reprezintă în acelaşi timp o reală problemă de mediu. În spiritul preocupării constante pentru mediu a Beko, am decis lansarea acestei campanii pentru a oferi soluţii concrete pentru îmbunătăţirea confortului din casele românilor, la preţuri cât se poate de avantajoase”, a declarat Monica Iavorschi, director general al companiei Arctic, liderul naţional al pieţei de electrocasnice şi distribuitorul brandului Beko pentru piaţa din România.

Potrivit studiilor de piaţă interne, în marile centre urbane din România peste 86% dintre gospodăriile dotate cu televizor deţin aparate cu tub catodic (CRT), iar în 62% dintre acestea aparatele sunt utilizate peste 5 ani.

Spre deosebire de aparatele cu tub catodic, televizoarele LCD oferă un confort sporit al vizionării, inclusiv pe o perioadă de timp mai îndelungată sau de la foarte mică distanţă. În plus, televizoarele cu LCD sunt mult mai suple decât cele CRT, cu o adâncime a panoului în medie de 8 ori mai mică şi o greutate de 5 ori mai mică, permiţând inclusiv montajul pe perete.

Despre televizoarele LCD din gama Beko

Televizoarele LCD „Piano Black” de la Beko au obţinut premiul „CES Innovation Design and Engineering” în 2008, pentru modelul LCD de 100 Hz. Gama prezentă în România oferă modele cu dimensiuni ale diagonalei ecranului, variind între 19” şi 42”. Televizoarele LCD Beko au o rezoluţie maximă de 1920X1080p, iar prin tehnologia inovatoare Vision Art, asigură redarea cu acurateţe a imaginilor în mişcare, culori vii şi intense, oferind claritate chiar şi pentru cele mai mici detalii.

Noua tehnologie de fabricaţie a televizoarelor LCD Beko foloseşte în proporţie de 93% componente reciclabile, iar consumul de energie al fiecărui aparat a scăzut cu 35%, atât în stare de funcţionare, cât şi în stand-by. Acordând o atenţie deosebită protecţiei mediului ca parte integrantă a filozofiei ce vizează creşterea calităţii vieţii, procesul de fabricaţie a produselor Beko redă în circuitul de producţie pierderile de material, iar reziduurile care nu sunt reciclabile sunt distruse în conformitate  cu reglementările internaţionale în vigoare.

Orientarea brandului Beko din ultimii anii către utilizarea eficientă a resurselor naturale s-a materializat prin înregistrarea unor performanţe remarcabile raportate:

 – Reducerea consumului de apă în cadrul procesului de fabricaţie cu 75%

 – Reducerea consumului de energie electrică în fabricile Beko cu 65%

 – Reducerea emisiilor de carbon cu 45%