3000 de concedieri în industria componentelor auto

Piata auto americana se clatina din ce in ce mai mult sub presiunea cresterii pretului combustibilului.Astfel, dupa problemele carora trebuie sa le faca fata marii producatori de automobile, acum a venit randul furnizorilor de piese. Dana Holding Corporation, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume, va concedia aproximativ 3000 de angajati, ceea ce reprezinta 9% din totalul fortei de munca, potrivit Financial Times. Aceasta decizie confirma, practic, declinul industriei au

Piata auto americana se clatina din ce in ce mai mult sub presiunea cresterii pretului combustibilului.

Astfel, dupa problemele carora trebuie sa le faca fata marii producatori de automobile, acum a venit randul furnizorilor de piese.

Dana Holding Corporation, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume, va concedia aproximativ 3000 de angajati, ceea ce reprezinta 9% din totalul fortei de munca, potrivit Financial Times.

Aceasta decizie confirma, practic, declinul industriei auto, cel putin in Statele Unite, potrivit analistilor. 

Anuntul privind concedierea nu a surprins prea mult in contextul rezultatelor financiare ce pot fi caracterizate drept dezastruaose.

In cel de al doilea trimestru al anului in curs, Dana Holding Corporation a raportat pierderi de 140 milioane euro in ciuda cresterii cu doua procente a vanzarilor, care au ajuns, in aceeasi perioada, la 2,3 miliarde de dolari, potrivit datelor facute publice ieri de catre compania americana.

Sursa: Financial Times, Dana Holding Corporation