Pro TV, Acasă, ProCinema și Sport.ro nu se vor mai vedea de astăzi, 9 septembrie, în rețeaua Focus Sat, potrivit unui anunț făcut de postul de televiziune. Cele două companii nu s-au înțeles asupra contractului de retransmisie, scrie paginademedia.ro UPC refuză condiţiile PRO TV. Posturile eliminate de pe platforma DTH. Utilizatorii ţin partea UPCFocus Sat este serviciul de televiziune prin satelit al UPC și are aproximativ 300.000 de abonați.

Pro TV a ieșit din lista canalelor cu transmisie obligatorie. O decizie luată în premieră în audiovizualul românesc de către Adrian Sârbu a reușit, în doar câteva zile, să dea peste cap întreaga piață TV. Concurenții se gândesc (a câta oară?) să-i urmeze exemplul, clienții se gândesc dacă merită să dea 3-4 lei în plus la abonamentul TV, sute de firme de cablu se întreabă cum vor supraviețui în noile condiții.

Care sunt noile condiţii: : cine nu are peste 300.000 de abonați (intră aici toți cabliștii, cu excepția RCS&RDS, UPC, Romtelecom și Digital Cable Systems) va trebui să achite un euro (plus TVA)/ abonat/ lună, fără posibilitatea obținerii vreunui discount. CITEŞTE ŞI Mutarea de 30 mil. euro a lui Adrian Sârbu