Guvernul a aprobat un Memorandum privind Acordul de principiu pentru contractarea unui imprumut in valoare de pana la 35 milioane de dolari de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD). Fondurile vor fi folosite pentru finantarea unor masuri pentru combaterea si prevenirea extinderii gripei aviare.

In realizarea acestui proiect vor fi implicate mai multe institutii cu atributii in domeniu, respectiv: Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Apararii Nationale, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Structura proiectului si mecanismul de implementare vor fi definitivate impreuna cu expertii BIRD in cursul misiunii de pregatire si evaluare a proiectului care se va desfasura in perioada imediat urmatoare.

BIRD si-a manifestat disponibilitatea de a acorda sprijin financiar tarilor afectate de gripa aviara prin disponibilizarea in regim de urgenta a unor fonduri care sa finanteze proiecte destinate stoparii raspandirii gripei aviare.

Sursa: Capital, 22 martie 2006