Bancile partenere ale Ministerului Agriculturii in Programul Fermierul au acordat, in doua saptamani, scrisori de confort pentru 350 de miliarde de lei vechi, ceea ce reprezinta peste 36% din suma pe care au primit-o in urma participarii la licitatia din primul trimestru al acestui an. Ministerul Agriculturii deruleaza Programul Fermierul prin trei banci, CEC, BRD si Banca Comerciala Carpatica, care au castigat prin licitatie derularea unui fond de 950 miliarde lei vechi, aferent anului 2006
Bancile partenere ale Ministerului Agriculturii in Programul Fermierul au acordat, in doua saptamani, scrisori de confort pentru 350 de miliarde de lei vechi, ceea ce reprezinta peste 36% din suma pe care au primit-o in urma participarii la licitatia din primul trimestru al acestui an.
Ministerul Agriculturii deruleaza Programul Fermierul prin trei banci, CEC, BRD si Banca Comerciala Carpatica, care au castigat prin licitatie derularea unui fond de 950 miliarde lei vechi, aferent anului 2006. Primirea proiectelor pentru Programul Fermierul de catre aceste banci a inceput la sfarsitul lunii martie. In acest moment, exista 350 de proiecte care vor fi depuse la bancile partenere ale MAPDR si 1.500 de proiecte in lucru, urmand sa fie realizate cu sprijinul Agentiei Nationale de Consultanta Agricola si a firmelor private de consultanta.
La sfarsitul lunii aprilie, Ministerul Agriculturii va face a doua licitatie pentru 2006, la care se asteapta angajarea celorlalte fonduri destinate Programului Fermierul.
Pentru cele 300 de miliarde lei vechi aferente Programului Fermierul in anul 2005, banca partenera a Ministerului Agriculturii a fost BCR, iar fondurile au consumate in cursul lunii martie.
Programul Fermierul constituie un ansamblu de masuri menite sa sprijine transformarea gospodariilor taranesti in ferme familiale comerciale, prin consolidarea exploatatiilor si imbunatatirea accesului la resurse financiare.
Sursa: MADPR, 13 aprilie 2006