Potrivit unui sondaj al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), 39% dintre cei chestionaţi sunt de părere că preşedintele Traian Băsescu „a ordonat arestarea” lui Sorin Ovidiu Vântu.

La întrebarea „Credeţi că Traian Băsescu a ordonat arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu?”, 39 la sută dintre cei chestionaţi au răspuns „Da”, 37 la sută au răspuns „Nu”, iar 24 la sută n-au răspuns.

Preşedintele IRES, Vasile Dâncu, a declarat, vineri, că procentele sunt valabile pentru două sondaje, realizate în 9 şi 15 septembrie, de fiecare dată fiind obţinute aceleaşi rezultate la întrebarea respectivă.

Vasile Dâncu a mai spus că sondajele fac parte dintr-un program de cercetare al IRES, că au fost realizate pe câte un eşantion reprezentativ de 1.543 de subiecţi cu vârsta de peste 18 ani, iar marja de eroare este de +/- 2,8%.

Potrivit sondajului, 92 la sută dintre cei chestionaţi au auzit de arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu, iar 54 la sută (în sondajul din 9 septembrie) şi 63 la sută (în sondajul din 15 septembrie) cred că Sorin Ovidiu Vântu trebuia arestat, în timp ce 25 la sută, respectiv, 23 la sută, cred că el nu trebuia arestat.

SURSA: Agerpres