Fondul de investiţii 3TS, înfiinţat în noiembrie 2007, este un fond de capital de risc susţinut de CISCO ca investitor ancoră. Fondul vizează investiţii în companii din domeniile tehnologie, media şi comunicaţii, din Europa Centrală şi de Est.

Înfiinţată în 2005, compania Avangate a avut o evoluţie ascendentă, dublându-şi veniturile aproape în fiecare an. Principalul obiectiv al Avangate este să susţină evoluţia rapidă a industriei de software internaţionale, asigurând producătorilor de software o imagine foarte clară şi control complet asupra vânzărilor, fie că acestea sunt generate online sau prin canale de distribuţie offline.

Investiţia 3TS Capital Partners va permite companiei Avangate să crească şi mai rapid, prin consolidarea prezenţei sale globale, fără a se abate însă de la strategia stabilită pentru anul 2011. Avangate este dedicată inovaţiei în tehnologie şi va continua să pună accent pe localizare şi personalizare pentru a ajuta companiile de software să îşi optimizeze procesele de vânzare şi să atingă pieţe noi într-un mod eficient şi rentabil.

„Avangate este o companie extraordinară şi o achiziţie valoroasă pentru portofoliul nostru actual. Are o tehnologie de talie mondială şi abilitatea de a se adapta la cerinţele clienţilor săi la nivel global. Aşteptăm cu entuziasm să lucrăm cu Avangate în perioada următoare  pentru a ajuta compania să îşi atingă potenţialul maxim ca lider în oferirea soluţiilor de eCommerce”, a spus Daniel Lynch, Managing Partner 3TS Capital Partners.

„Noul capital va fi destinat în principal extinderii operaţiunilor în America de Nord şi Europa, precum şi dezvoltării noilor tehnologii menite să susţină baza noastra de clienti aflată în continuă creştere. Expertiza fondului de investiţii în a susţine afacerile din domeniul tehnologiei în Europa va fi, fără îndoială, de mare ajutor companiei”, a adăugat Carmen Sebe, CEO Avangate.

3TS Capital Partners (www.3tscapital.com) este una dintre cele mai mari companii de investiţii financiare din Europa Centrală şi de Est, acţionând în întreaga regiune prin birouri în Budapesta, Bucureşti, Praga, Viena şi Varşovia. 3TS vizează investiţii în sectoarele aflate în dezvoltare incluzând Consumatori & Servicii, Media & Marketing, Tehnologie & Telecom şi Energie & Mediu. Investitorii din cadrul fondurilor 3TS, totalizând peste 200 milioane de euro, includ, printre alţii 3i, Cisco, Sitra, BERD şi KfW.

În luna octombrie a anului trecut, Radu Georgescu a anuntat că obiectivele sale pentru Avangate sunt atingerea primului miliard de dolari din vânzări până în 2015, cotarea pe NASDAQ, şi extinderea puternică la nivel internaţional.

În prezent, Avangate este în top 5 producători de soluţii ESD din lume, are peste 1.500 de clienţi – firme de software ce tranzacţionează zeci de milioane de dolari anual – şi o echipă de peste 60 de specialişti în cele 4 birouri din Amsterdam (Olanda), Mountain View (USA), Taipei (Taiwan) şi Bucureşti. Printre clienţii companiei se numără Lavasoft, Kaspersky Lab, DVD Fab, dar şi companii de software româneşti de succes la nivel global: BitDefender, Caphyon, Syncro Soft.

Tot anul trecut, Radu Georgescu a vândut compania Gecad ePayment către grupul Allegro, parte a gigantului media sud-african Naspers, care la începutul anului a preluat și autovit.ro pentru cinci milioane de euro.