4 greșeli pe care oamenii le fac când comandă vin la restaurant

4 greșeli pe care oamenii le fac când comandă vin la restaurant!

„Știu că lista lungă de vinuri a unui restaurant poate fi copleșitoare. Mai multe pagini cu caractere mici pot provoca anxietate și confuzie cu privire la ce să comandați, dar, în calitate de somelier, am învățat să înțeleg toate aceste subtilități, astfel încât tu să fie nevoie să le înțelegi.”

Data viitoare când luați masa în oraș, evitați aceste greșeli în comandarea vinului. Evitați orice puteți găsi la magazinul dvs. de cartier.

Somelierii restaurantelor lucrează din greu pentru a crea liste de vinuri atrăgătoare. Evitați vinul în timpul ieșirii în oraș dacă îl puteți obține la magazinul alimentar sau în alt loc. Masa în oraș este o șansă de a descoperi. Este posibil să nu fi încercat niciodată acest strugure, viticultor sau locație.

În afară de vinul roșu toscan, ați încercat vinul roșu pe bază de pinot-noir din Oltrepò Pavese? Întotdeauna vânez pinotul La Genisia la restaurantele italiene. Sticlele din zonele viticole importante sunt scumpe. Bordeaux și Napa Valley sunt regiuni viticole de top în Franța și, respectiv, în SUA. Deloc surprinzător, vinurile lor costă mai mult din cauza poziției lor exclusive.

„În schimb, eu vânez zone din jurul acestor repere pentru a-mi extinde experiențele și a economisi bani.”

Cahors, în afara Bordeaux, produce vinuri malbec. Încercați Crocus Wines, o marcă de încredere. Vinurile Anderson Valley din Mendocino sunt alternativele mele la Napa. Husch Vineyards și Goldeneye Winery sunt clasice. Dacă rămâneți la vinurile albe din „zona de confort” veți rata.

Vinurile albe populare din „zona de confort”

Vinurile albe populare din „zona de confort”, precum chardonnay, sauvignon blanc și pinot grigio, au adepți care pare că fac parte dintr-un cult. Italia oferă o bogăție de vinuri albe „sub radar” pentru cei aflați în criză. Peste 1.000 de soiuri de struguri cresc în Italia, dar Sicilia, Collio și Lugana sunt preferatele mele din meniuri.

„Mărcile mele siciliene preferate sunt Planeta și Monteleone. Producătorii de top din Collio sunt Primosic și Terre del Faet. În Lugana, o regiune de vinuri albe, Ottella și Selva Capuzza fac legea.”

Limitați consumul vinurilor roșii grele

Limitați consumul vinurilor roșii grele și cu conținut ridicat de alcool.

„Am învățat că băutorii de vin americani apreciază vinurile roșii îndrăznețe. Din păcate, multe localuri servesc aceste vinuri în sticle tinere. Este o dilemă, deoarece restaurantele trebuie să își vândă vinurile, dar ar profita de pe urma învechirii.

Eu aleg vinuri roșii ușoare care sunt gata de băut atunci când sunt îmbuteliate. Gamay, Cinsault și Valdiguié sunt cele mai bune. Îmi plac Gamay-ul de la Camins 2 Dreams, Cinsault-ul de la Two Shepherds și valdiguié-ul de la J. Lohr.

Pe vreme caldă, serviți aceste vinuri roșii răcite. În timp ce răsfoiți meniul și comandați, cereți somelierului să răcească vinul. Vinul va fi gata când se servesc aperitivele.”