Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti a început, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de activitate aeronautică civilă, programul „Porţi deschise la aeroport”, în cadrul căruia organizează vizite de agrement în zona de operaţiuni aeroportuare, zboruri de agrement şi un miting aviatic.

Dacă ai ratat evenimentele pregătite azi la aeroportul din Otopeni, mai ai şansa sâmbăta viitoare, când se vor organiza vizite programate de aproximativ 30 de minute în zona de operaţiuni aeroportuare, între orele 13.00 – 17.00, şi zboruri de agrement cu elicopterul, gratuite, de aproximativ 10 minute (între orele 15.30 – 17.30.

Tot pe 3 octombrie mai este programat şi un miting aviatic, cu sprijinul şi participarea Aeroclubului României, Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, Forţelor Aeriene Române şi Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Accesul publicului la mitingul aviatic va fi gratuit.

Aeroportul din Otopeni deţine circa 60% din traficul aerian, în timp ce aeroporturile Băneasa şi Timişoara câte 12%, iar Aeroportul din Cluj – 7%. Aeroportul Internaţional Henri Coandă a înregistrat, în 2008, un trafic de 5 milioane de pasageri, în creştere faţă de anul precedent cu 11,64 la sută, devenind, astfel, cel mai rentabil aeroport din România.

SURSA: Agerpres