41 de companii multinaționale s-au angajat să ofere oportunități de muncă pentru sute de mii de refugiați din Europa

Sursă: Dreamstime

41 de companii multinaționale s-au angajat public în ziua de luni, 19 iunie, să ofere locuri de muncă, formare și conexiuni pentru oportunități de muncă pentru peste 250.000 de refugiați din Europa. Anunțul a venit chiar înainte de Ziua Mondială a Refugiaților.

Printre companiile care s-au angajat să participe la această mișcare se numără Accenture, Adecco, Amazon, Cisco, Generali, Hilton, ISS, Marriott International, Microsoft, Randstad, Starbucks și The Body Shop.

Promisiunile companiilor au fost făcute în cadrul unui summit de afaceri de la Paris

Promisiunile companiilor au fost făcute în cadrul unui summit de afaceri de la Paris, organizat de Tent Partnership for Refugees, o coaliție globală de afaceri formată din peste 300 de companii care s-au angajat să ajute la integrarea economică a persoanelor care au fugit din țările lor natale pentru a scăpa de război și persecuție politică.

Aceste promisiuni ar urma să fie îndeplinite în următorii trei ani, conform informațiilor publicate de CNN.

„Trauma fizică, psihologică și financiară care rezultă din părăsirea bruscă a vieții, așa cum o cunoșteau, ca să nu mai vorbim de pierderea celor dragi care rămân în pericol, este adâncă. Dar a avea un loc de muncă poate oferi refugiaților un sentiment de stabilitate și îi poate ajuta atât financiar, cât și social”, notează sursa menționată.

A avea bani și un loc de muncă îi poate ajuta să obțină un pic de demnitate

„A avea bani și un loc de muncă îi poate ajuta să obțină un pic de demnitate și un sentiment că contribuie, ceea ce poate fi cathartic. Un job le oferă ceva de făcut dimineața și îi ajută să se integreze în comunitate”, a spus Margot Slattery, de la ISS.

Aceasta a spus și că noile oportunități le permit să nu se bazeze exclusiv pe beneficiile rețelei de protecție socială pe care noile lor țări le-au oferit-o pentru a supraviețui.

„La fel de important, ajută la plata facturilor pentru telefonul mobil și a serviciului de internet de care au nevoie pentru a păstra legătura cu familiile lor de acasă și pentru a le trimite bani și pachete de mâncare”, a mai spus Slattery.

Deși majoritatea angajamentelor făcute luni se aplică refugiaților de toate naționalitățile, există un accent special pe refugiații ucraineni, al căror număr a crescut la peste 5 milioane anul trecut.

„În imposibilitatea de a vedea un final al războiului din Ucraina – în contextul în care Uniunea Europeană găzduiește milioane de ucraineni – este imperativ ca refugiaților să li se ofere incluziune și speranță pe termen mai lung prin integrarea pe piața muncii”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene.