Aproximativ 49 la sută dintre americani sunt mulţumiţi de reforma sistemului de asigurări de sănătate promulgartă marţi de preşedintele Barack Obama, faţă de 40 de procente care nu sunt mulţumiţi, potrivit unui sondaj publicat de Institutul Gallup.

Potrivit acestei anchete, efectuată luni pe un eşantion de o mie de persoane, 49 la sută dintre cei chestionaţi consideră „un lucru bun” adoptarea reformei de către Congres, cu o zi înainte, faţă de 40 de procente care au o opinie contrară.

Faptul că susţinătorii democraţilor susţin în proporţie de 79 la sută această reformă nu este o surpriză, ea fiind principala prevedere din programul electoral al lui Obama, în timp ce 76 la sută dintre republicani regretă adoptarea reformei.

Aproximativ 41 de procente dintre republicani afirmă că sunt chiar „furioşi” în legătură cu această reformă, adoptată după aproximativ un an de negocieri dificile în Congres. Ea vizează acordarea unei asigurări de sănătate pentru aproximativ 32 de milioane de americani care nu au nicio asigurare de acest tip.

Ancheta a fost realizată telefonic şi are o marjă de eroare de plus sau minus patru puncte procentuale.

SURSA: Mediafax