Probabil cel mai cunoscut bitter din lume este Campari. Mulți îl consideră lichior, însă producătorii săi insistă să-l numească bitter. Iar această precizare ține probabil de gustul său care este întradevăr amar, datorită chininei și pelinului pe care le are în compoziție. Rețeta sa conține, pe lângă cele două ingrediente, alte 66 de plante diferite, rădăcini, coji, condimente și scoarță de copac, puse toate în alcool cu apă la infuzat. Asemeni altor lichioruri este produs după o rețetă secretă, ticluită de Gaspare Campari în 1860 și moștenită de-alungul generațiilor de câte o singură persoană, desemnată prin vot de boardul companiei.  Acest bitter este băut ca un aperitiv, cu sifon și gheață sau cu suc de portocale și este deseori folosit în cocktailuri.

Americano este unul dintre cele mai cunoscute și a fost preparat pentru prima dată, se pare, de către Gaspare Campari în barul său din Milano. Rețeta sa este destul de simplă: o parte Campari, o parte vermut dulce (Martini roșu), un strop de sifon și o felie de lămâie. Unora le place să bea un Americano ceva mai tare, care se numește Negroni. Rețeta lui este și ea destul de simplă: într-un pahar scurt de bar (Old Fashioned) plin cu gheață, amesteci în părți egale vermut dulce, Campari și gin. Apoi garnisești cocktailul cu coajă de portocală sau o felie de lămâie.

Dacă ați încercat deja una dintre acest băuturi și sunteți amatori de lichioruri amărui cu gust puternic de portocală  înseamnă că veți fi curioși să descoperiți și alte combinații la fel de gustoase. Iată cinci rețete pe care le puteți încerca și acasă, în compania unor musafiri, în după-amiezele însorite de primăvară:

 

Il Palio

 

O măsură mare de Campari

2 măsuri de Bourbon

O măsură mică de vermut dulce (Martini roșu)

 

Amestecați ingredientele într-un pahar scurt de bar  plin cu gheață și decorați cu o coajă de portocală

 

Venetian Cup

 

O  măsură mare de Campari

O măsură mică de Pimm’s

3 măsuri mici de Ginger beer

Amestecați ingredientele într-un shaker și apoi strecurați amestecul într-un pahar mediu de bar plin cu gheață

 

Santorini Sunrise

 

O măsură mare de Campari

Sucul obținut din două grefuri roz

O măsură mică de votcă

 

Amestecați ingredientele într-un shaker cu gheață și strecurați apoi într-un pahar înalt plin cu gheață. Decorați cu câteva frunze de mentă ușor mototolite în palem ca sa-și elibereze uleiurile în băutură

 

Adriatica

 

O măsură mare de Amaro Montenegro

Sucul obținut dintr-o portocală

O măsură mică de Campari

 

Amestecați ingredientele într-un shaker plin cu gheață și apoi strecurați rezultatul într-un pahar de martini bine răcit

 

Campari Sanguinea

 

O măsură mare de Campari

Sucul obținut dintr-o rodie

Sucul obținut din două grefuri roz

 

Ingredientele sunt amestecate într-un pahar înalt de bar plin cu gheață. La final puteți decora cu două-trei frunze de mentă și coajă de grepfruit.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www.theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: theliquorstore.