"Majoritatea operatorilor de jocuri de noroc, cei care contează în piaţă şi care în momentul acesta acoperă aproximativ 90% din piaţă, au venit la licenţiere, au solicitat drept de operare în România. Majoritatea celor care au aplicat au şi plătit taxa pentru perioada în care au operat, din 2010 şi până în prezent. Sumele sunt consistente, este vorba de zeci de milioane de euro. Am oferit drept de operare pentru nouă operatori în şedinţa de vineri şi pentru încă trei operatori acum două săptămâni, iar până în data de 10 septembrie mai aşteptăm cinci operatori. Toţi aceştia acoperă aproximativ 90% din piaţa de online", a spus Odeta Nestor. 

În ceea ce priveşte valoarea taxelor aferente perioadei 2010 – prezent, operatorii care au venit la licenţiere au plătit aproximativ 50 de milioane de euro. 

Potrivit directorului executiv al Patronatului Organizatorilor de Pariuri Sportive (Romanian Bookmakers), Doru Gheorghiu, prin modificarea legislaţiei jocurilor de noroc, statul a impus operatorilor din online, care nu s-au licenţiat pe România, dar ofereau platforme jucătorilor români, să plătească sume de bani Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc pentru a putea opera în continuare. 

"Ne aşteptăm ca unii operatori să ia decizia să îşi închidă platformele adresate României. Vorbim de operatori de nivel internaţional. Ce se va întâmpla concret, este greu de anticipat. ONJN abia după 10 septembrie va demara efectiv blocarea operatorilor care oferă în continuare jocuri fără să fie licenţiate pe România", a precizat Doru Gheorghiu. 

AGERPRES