Se dau sute de euro de la stat! Potrivit unei schimbări implementate de autoritățile din Germania, tarifele pentru Venitul pentru Cetățeni (Bürgergeld) vor crește în medie cu 12%, din ianuarie 2024.
Aceste persoane vor primi sute de euro de la stat! O hotărâre luată recent de autoritățile din Germania arată că tarifele pentru Venitul pentru Cetățeni (n.red. Bürgergeld) vor crește în medie cu 12%. Se întâmplă din ianuarie 2024.
Se dau sute de euro de la stat
Astfel, persoanele singure vor câștiga cu 61 de euro mai mult/lună. Este vorba despre o sumă de 563 euro. La rândul lor, persoanele care locuiesc cu partenerii lor vor primi 508 de euro/lună, comparativ cu 451 euro, cât primeau anterior.
Decizia a stârnit mai multe reacții în mediul online. Unele persoane au criticat decizia, susținând că statul „îi încurajează pe cei care nu muncesc”.
La rândul lor, multe companii din Germania se tem că diferența mică dintre salarii în comparație cu beneficiile cetățenilor va exacerba deficitul de personal existent. Sunt vizate în mod special sectoarele cu salarii mici.
Multe sectoare găsesc tot mai greu forță de muncă
Restaurantele, brutăriile și companiile de curățenie găsesc tot mai greu forță de muncă. Aproximativ 3,9 milioane de persoane care sunt capabile să lucreze beneficiază în momentul de față de ajutoare de la stat, subliniază Ziarul Românesc.
Mai mulți tineri au spus în videoclipuri publicate pe TikTok că primesc sute de euro pentru a sta degeaba.
„Primesc 725 de euro doar pentru că să stau în pat și să mă uit la televizor. (…) Nu mai merită să muncești, în schimb toți nemții ar trebui să primească ajutoare sociale. Decât să muncesc din greu, mai bine urmăresc Liga Campionilor”, a spus un tânăr, potrivit sursei menționate.
Postarea a strâns zeci de mii de aprecieri, potrivit sursei menționate. Totuși, părerile din comentarii sunt împărțite și variază. Astfel, unii utilizatori s-au arătat revoltați și l-au criticat pe cel care a publicat videoclipul.
„Cum poți trăi cu 725 de euro?”, a scris o altă persoană.
Totodată, nu toți tinerii văd creșterea ajutorului ca pe o invitație pentru renunțarea la muncă.
„Aș prefera să lucrez pentru banii mei pentru a mă dezvolta în continuare”, a scris un alt utilizator.
Măsura a stârnit mai multe reacții
De partea opusă, susținătorii creșterii subliniază că minimul de existență consacrat constituțional trebuie să fie asigurat chiar și în fața creșterii inflației. Astfel, creșterea este doar o consecință logică, spun ei.