Statul american a preluat controlul a încă şapte bănci regionale din Statele Unite, confruntate cu dificultăţi finaciare, iar totalul instituţiilor de credit prăbuşite în urma crizei a ajuns la 52 în 2009, maximul ultimilor 17 ani. Cele şapte bănci au active totale în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi depozite de 1,34 miliarde de dolari. În 1992, în SUA au fost închise 181 de bănci, ca urmare crizei depozitelor şi împrumuturilor de la începutul anilor '90. Autoritatea
Statul american a preluat controlul a încă şapte bănci regionale din Statele Unite, confruntate cu dificultăţi finaciare, iar totalul instituţiilor de credit prăbuşite în urma crizei a ajuns la 52 în 2009, maximul ultimilor 17 ani.
Cele şapte bănci au active totale în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi depozite de 1,34 miliarde de dolari.
În 1992, în SUA au fost închise 181 de bănci, ca urmare crizei depozitelor şi împrumuturilor de la începutul anilor ’90.
Autoritatea americană pentru asigurarea depozitelor a estimat că va contabiliza costuri de 314,3 milioane de dolari în urma preluării celor şapte bănci.
Instituţia a impus o taxă de urgenţă în mai pentru a obţine 5,6 miliarde de dolari, necesare refacerii fondurilor pentru garantarea depozitelor bancare, după ce, în ultimele 18 luni, a intervenit pentru salvarea mai multor bănci americane.
SURSA: Mediafax