58.000 de comenzi realizate în patru luni pentru noua generaţie Hyundai i10

La patru luni de la lansare, noua generaţie Hyundai i10 a obţinut 58.000 de comenzi, reprezentând cea mai rapidă evoluţie de vânzări înregistrată de către un model Hyundai de clasa mini.

Noua generaţie i10 este fabricată în unitatea de producţie Hyundai din Izmit, Turcia, în urma unei investiţii de 508 milioane de euro, realizate pentru a suplimenta capacitatea de producţie la 200.000 unităţi pe an. Cinci dintre cele mai vândute modele Hyundai sunt fabricate în cele doua uzine din regiune: i10 şi i20 in Izmit şi ix20, ix35 şi i30 în Nošovice, Cehia.

Studii efectuate în cinci ţări europene au stabilit că noua generaţie i10 va menţine o valoare de revânzare mai mare decât modelul anterior. În Germania, modelul va păstra la revânzare, după trei ani, 48,6% din valoarea de achiziţie – una dintre cele mai bune în clasa din care face parte. Aceeaşi direcţie este recunoscută şi în alte ţări europene: noua generaţie i10 menţine 51,1% din valoarea de achiziţie în Franţa, 46% în Spania şi 49,8% în Marea Britanie.

Recent, noua generatie i10 a primit prestigiosul premiu de design “Red Dot” – reprezentând cea mai importantă distincţie în materie de inovaţie a designului. Noua generaţie i10 a fost, de asemenea, desemnată câştigătoarea prestigioasei distincţii “Autobest 2014”, juriul fiind alcătuit dintr-un grup de jurnalişti auto recunoscuţi şi apreciaţi la nivel european.