Fructele, legumele, carnea proaspătă și nucile contribuie la întărirea sistemului imunitar, ajutându-ne să luptăm cu bolile inflamatorii și cu virușii.
Acest site arată care sunt cele mai bune alimente pe care trebuie să le mâncăm în anotimpul rece. Beneficiile lor sunt uriașe pentru organism.
Morcovii
Conțin mai multe vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt o sursă bogată de beta-caroten, dar și de fibre. Fibrele alimentare contribuie la creșterea bacteriilor intestinale probiotice. De asemenea, ajută la digestia și absorbția nutrienților în intestin. Morcovii pot fi mâncați cruzi sau în supe.
Migdalele
Ajută la menținerea sănătății pielii, protejând-o împotriva poluării și a altor factori nocivi. De asemenea, migdalele susțin sănătatea sistemului digestiv, datorită cantității mare de fibre pe care o conțin. Având în vedere că au fosfor, calciu și magneziu, migdalele sunt benefice pentru sănătatea oaselor, dar contribuie și la menținerea greutății corporale datorită cantității mari de fibre și a grăsimilor sănătoase.
Broccoli
Este considerată una dintre cele mai sănătoase legume. Broccoli poate reduce nivelul de glucoză din sânge și crește sensibilitatea la insulină. De asemenea, se numără printre cele mai bune alimente anti-inflamatoare, care nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă.
Varza Kale
Sulforafanul, kaempferolul și alți antioxidanți care se găsesc în crucifere sunt, probabil, responsabili pentru efectul anti-inflamator al acestora. Unii compuși din varza Kale ajută organismul să lupte împotriva efectelor radicalilor liberi. Varza Kale ajută și la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.
Ouăle
Ouăle nu mai au nevoie de nicio prezentare, fiind o sursă excelentă de nutrienți. Sunt o sursă puternică de vitamine A, D, B12 și toți cei nouă aminoacizi esențiali. De asemenea, conțin aproximativ 113 mg de colină, un nutrient important pentru sănătatea neurologică și metabolică.
Ridichile
Ridichile sunt legume de iarnă, bogate în vitaminele B și C, precum și în potasiu, ceea ce le face unul dintre cele mai sănătoase alimente. În plus, cresc chiar la temperaturi de îngheț. Ridichile reprezintă o sursă importantă de antocianină, un flavonoid care le oferă culoarea specifică și care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular. Antocianina previne întărirea și inflamarea venelor și a arterelor.