600.000 de dolari, returnați de hackeri după ce au fost furați. Procesul de rambursare nu este finalizat
După ce fondurile au fost returnate, platforma respectivă a declarat în ziua de 12 august că hackerul care a comis fapta este „white hat” (n.r. pălărie albă), adică un hacker etic care dorește să expună vulnerabilități în sistemele cibernetice.
De asemenea, Poly Network, care facilitează tranzacțiile token peer-to-peer, a adăugat că jetoanele au fost transferate către un portofel cu mai multe semnături controlat atât de platformă, cât și de hacker.
Singurele jetoane rămase care nu au fost returnate
Singurele jetoane rămase care nu au fost returnate sunt 33 de milioane de dolari în monede stabile congelate la începutul săptămânii de către firma de criptomonede Tether, a spus Poly Network.
„Procesul de rambursare nu a fost încă finalizat. Pentru a asigura recuperarea în siguranță a activelor utilizatorului, sperăm să menținem comunicarea cu domnul White Hat și să transmitem informații exacte publicului”, a declarat Poly Network pe Twitter.
Amintim că o persoană care pretinde că a comis spargerea spune că Poly Network i-a oferit o recompensă de 500.000 de dolari pentru a returna bunurile furate și a promis că nu va răspunde pentru incident, potrivit mesajelor digitale distribuite pe Twitter de Tom Robinson, directorul științific și fondatorul Elliptic, o firmă de monitorizare cripto.
„Hackerul a început să folosească schimburile descentralizate pentru a face conversia bunurilor furate în alte bunuri, inclusiv criptomonedele stabile (stablecoins)”, a declarat, într-un mail, Tom Robinson, cofondator Elliptic. „Tokenurile precum criptomonedele stabile pot fi, teoretic, reținute de emitenți, ce ar putea duce la returnarea lor către proprietarii de drept. Însă acest lucru nu este posibil pentru Ether-ul furat, deși ar putea fi posibil să reții aceste fonduri dacă sunt trimise către un schimb de criptomonede centralizat cu scopul de a fi retrase în bani gheață”, mai spune el.
Sursă foto: Dreamstime