7 alimente pe care ar trebui să le ții la frigider! Toți am greșit până acum

Sursă: Dreamstime

7 alimente pe care ar trebui să le ții la frigider! Nimic nu e mai frustrant decât să vrei să folosești un ingredient pe care l-ai depozitat în dulap și să descoperi că nu mai bun.

Există câteva alimente despre care credeam că nu ar trebui ținute la frigider. Din păcate, ne-am înșelat. Pentru a le prelungi valabilitatea și a le mânca în siguranță, aceste șapte alimente trebuie ținute la frigider, potrivit Simplyrecipes.

1. Citrice

Dacă doriți să le păstrați mult mai mult timp, optați pentru depozitarea lămâilor la rece. Mai exact, într-un recipient etanș sau într-o pungă de plastic sigilată în sertarul de jos. Diferența? Lămâile durează astfel o lună, în loc de doar o săptămână.

2. Tortila

Dacă depozitați pâine pe blatul de la bucătărie, vă gândiți că e bine să depozitați și tortilla în această secțiune a bucătăriei. Din păcate, tortilla sunt mai predispuse la mucegai, așa că păstrați-le în frigider. Vor rămâne proaspete până la două săptămâni.

3. Unt de arahide

Metoda de depozitare depinde de cât de repede consumați un borcan. Dacă se consumă în câteva săptămâni de la deschidere, cămara sau orice loc răcoros și întunecat este suficient.

Altfel, cel mai bine ar fi să-l băgați la frigider; untul poate deveni rânced dacă este lăsat prea mult timp la temperatura camerei. În plus, este mai puțin probabil să formeze acel strat uleios deasupra.

4. Unt

Dacă păstrați untul pe blatul din bucătărie mai mult de câteva zile, acesta poate deveni rânced și cu un gust neplăcut.

În schimb, încercați să scoateți untiera doar cu câteva ore înainte de masă sau numai când vreți să-l folosiți la gătit. Restul trebuie să stea neapărat la frigider.

5. Ketchup

Un renumit brand de ketchup susține că produsul său este stabil la raft datorită acidității sale naturale, dar trebuie refrigerat după deschidere, din cauza instabilității condițiilor de depozitare.

Așa că, după ce ați mâncat cartofii prăjiți preferați tăvăliți prin ketchup, băgați sticla la frigider!

6. Plăcinte

După ce ați scos plăcinta din cuptor, cel mai bine este să o lăsați să se răcească la temperatura camerei. Apoi, umplutura va decide unde trebuie să o depozitați.

Dacă ați făcut o plăcintă cu fructe, aceasta poate rămâne pe blat până la 2 zile. Zahărul și acizii vor împiedica creșterea bacteriilor.

Dacă umplutura conține frișcă, ciocolată sau alte produse lactate, puneți plăcinta la frigider după ce s-a răcit!

7. Sirop de arțar

Cel mai bun pariu este să păstrați siropul la frigider după ce a fost deschis. Acest produs nu conține conservanți, așa că face rapid mucegai sau se poate strica atunci când este lăsat afară.