"Am luat decizia de a creea această divizie specializată pentru a putea adresa mai eficient problematica industriei de asigurări şi pentru a oferi atât soluţii software, dar şi soluţii de business care să îi ajute pe clienţii noştri să contribuie la îmbunătăţirea performanţei, creşterea vânzărilor, orientarea către activităţile profitabile şi evitarea pierderilor", a declarat Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software.
Noua divizie specializată în soluţii pentru companiile de asigurări beneficiază, de asemenea, de serviciile unor consultanţi cu o experienţă internaţională de peste 20 de ani în asigurări, care au trecut deja prin mai multe schimbări de model de business şi pot ghida inclusiv companiile româneşti de profil prin procesul de regândire a modului de a face afaceri.
Remodelarea proceselor de business este o etapă prin care se urmăreşte adaptarea companiei la noile nevoi ale consumatorilor, la noile obiceiuri de consum, la noile condiţii economice generale. Un exemplu concret, pentru industria asigurărilor, îl constituie trecerea de la modelul de vânzare bazat pe produse la cel bazat pe asocierea de produse adaptate pe profilul de consumator. Acest nou model necesită o foarte mare capacitate de predicţie a pieţei, posibilă datorită soluţiilor oferite de Wizrom.
"Business-ul din zona asigurărilor începe să migreze către adresarea holistică a necesităţilor clienţilor, ieşind din sfera vânzării de poliţe de asigurare. Ai agenţi care vând asigurări auto, ai alţi agenţi care vând asigurări de locuinţe şi poate alţi agenţi care vând asigurări de sănătate. Tendinţa actuală este ca firmele de asigurări să facă oferte integrate, de tipul one-stop-shop, or pentru aşa ceva sunt necesare regândirea modului de organizare şi apoi implementarea soluţiilor care să te ajute să faci această trecere", a explicat Adrian Bodomoiu.
Acum clienţii din industria asigurărilor pot beneficia de soluţii inovative de la Wizrom care să le permit o viteză mai mare de adaptare la schimbările condiţiilor pieţei, o viteză mai mare de imlementare a noilor produse, o eficienţă operaţională crescută cu costuri mai mici şi un grad sporit de predictibilitate.