‘Reunind 70 de firme, din România, Belgia, Canada, Franţa, Italia, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, ce ocupă o suprafaţă de 4.000 de mp, Expomil 2013 are ca principal scop promovarea industriei naţionale de apărare, dar şi continuarea dialogului cu instituţiile similare din celelalte ţări. Timp de patru zile, specialişti la nivel mondial vin în cadrul acestui eveniment pentru a identifica soluţii şi resurse în domeniul dezvoltării echipamentelor, valorificând potenţialul românesc, în concordanţă cu tendinţele generale din domeniu’, informează Romexpo.
Un echipament nou pentru supravegherea frontierelor, dar şi prima armă românească cu două tipuri de cartuşe şi care măsoară doar 96 de centimetri sunt două dintre piesele de rezistenţă care vor fi prezentate la cea de-a VIII-a ediţie a Expomil.
‘Apărarea naţională va fi mereu un subiect de actualitate şi un punct de interes atât pentru specialişti cât şi pentru publicul larg. Suntem onoraţi să organizăm şi în acest an o nouă ediţie a Expomil şi astfel să contribuim la dezvoltarea şi continua îmbunătăţire a industriei de profil’, a declarat directorul general al Romexpo, Mariana Suciu.
Sursa: Agerpres