Unele dintre aceste portaluri erau foarte bine puse la punct şi le imitau cu succes pe cele originale, afirmă John Morton, directorul vămilor americane. "Sunt website-uri foarte sofisticate, care le copiază pe cele autentice şi nu vând produsele contrafăcute la preţuri reduse ci au tarife apropiate sau similare cu cele ale produselor originale", explică acesta. Unele dintre ele foloseau chei de securitate false pentru a-i face pe cumpărători să creadă că informaţiile legate de cardurile lor erau protejate.

Această operaţiune a autorităţilor americane, denumită "Projet Copy Cat", a început în anul 2010. De atunci, un număr de 839 de asemenea portaluri au fost blocate. Printre acestea se numără şi website-uri precum louisvuittononlineoutletus.com sau tiffanyandcojewelrysale.net care pretindeau că vând produse Louis Vuitton ori Tiffany, dar de fapt comercializau articole contrafăcute în China. Legat de acest ultim aspect, directorul vămilor americane a afirmat că cooperarea cu autorităţile chineze a fost "inegală, dar acum situaţia se ameliorează".

Purtătorul de cuvânt al autorităţii vamale americane avertizează că de cele mai multe ori cei care au realizat astfel de portaluri ce ajung să fie blocate creează altele noi pentru a-şi continua activitatea.
Sursa: Agerpres