Administraţia Străzilor dă aproximativ 700.000 de euro pentru încheierea unui contract de consultanţă şi asistenţă pentru proiectarea şi execuţia Bulevardelor Aviatorilor, Mircea Eliade şi Constantin Prezan şi a Pieţei Charles de Gaulle, potrivit unui anunţ de licitaţie.

Potrivit anunţului de participare la licitaţie publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro, administraţia doreşte încheierea unui contract pentru servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică necesare proiectării şi execuţiei pentru reabilitarea pachetului de patru străzi – Bulevardele Aviatorilor, Mircea Eliade şi Constantin Prezan şi a Pieţei Charles de Gaulle.

Contractul de consultanţă va avea forma unui contract de asociere care va fi încheiat prin licitaţie deschisă ce va avea loc în data de 26 iulie, la ora 12.00, la sediul instituţiei.

Valoarea acestui contract este de 2.920.000 de lei (aproximativ 700.000 de euro) fără TVA, termenul pentru finalizare fiind de 66 de luni (5,5 ani) de la data atribuirii contractului.

Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că „durata contractului de consultanţă este de 66 de luni, deoarece în această perioadă este inclusă atât perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi perioada de garanţie a acestora, care este de patru ani”. Totodată, Alina Roman a arătat că încheierea contractului de consultanţă al lucrărilor a fost făcută după atribuirea execuţiei lucrărilor de reabilitare.

„După organizarea şi atribuirea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor şi după trecerea termenului de contestaţie a trebuit să organizăm şi licitaţia pentru serviciile de consultanţă şi asistenţă tehnică a acestor lucrări. Practic, prin servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică, se înţelege desemnarea unui diriginte de şantier”, a declarat Alina Roman.

În 1 iulie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, afirma că lucrările de refacere a Bulevardului Aviatorilor de la Podul Bordei până la Piaţa Victoriei vor fi finalizate până în luna septembrie, mai puţin bretelele care fac legătura cu Piaţa Charles de Gaulle.

SURSA: Mediafax