Urmare a cutremurului de pământ din 1977, pagubele înregistrate au fost de circa două miliarde de dolari, bani care au fost plătiți de ADAS. “În  eventualitatea producerii unui seism de intensitate similară, estimăm pentru ASIROM o răspundere globală pentru pagube provocate de cutremur de pământ de până la 300 de milioane de euro. Menționăm că această valoare a fost calculată în colaborare cu brokerii internaționali de reasigurare specializați pe astfel de analize de posibile pagube provocate de catastrofele naturale – cutremurul de pământ în cazul României”, a declarat Mariana Diaconescu, președinte directorat Asirom.   
Această estimare (protejată prin tratatele de reasigurare ale ASIROM) are în vedere: un număr ridicat de construcții cu expunere la cutremur de pământ au fost distruse sau avariate grav în 1977; de asemenea, imdeiat după cutremur, foarte multe construcții vechi au fost demolate de autorități; modificarea în câteva rânduri a normelor de construcții privind rezistența la cutremur de pamant, fapt ce a dus, după 1977, la creșterea protecției construcțiilor la riscul seismic și protejarea portofoliului ASIROM prin norme stricte de subscriere a riscului de cutremur de pământ (nu sunt asigurabile pentru acest risc clădirile expertizate și încadrate în clasele de risc seismic I și II și categoriile de urgență I, II și III și nici clădirile ridicate fără respectarea autorizației de cosntrucție). Din cele 1.374.909 de poliţe încheiate de Asirom în 2011, 16% sunt asigurări generale de locuinţă.
„Pentru anul 2012 se estimeză o primă de reasigurare cedată în reasigurare pe partea de asigurări property de aproximativ 7,9 milioane de euro. Prima cedată este pentru toate riscurile, nu numai pentru cele catastrofice. Această valoare a primei de reasigurare este alocată tratatelor de reasigurare automate ale Asirom, valabile în anul 2012”, a declarat Mariana Diaconescu. Asirom a preluat activele în sumă de 1 000 milioane de lei aparţinând ADAS, iar "Astra S.A." a preluat activele societăţilor mixte, cu participarea ADAS din străinătate, în sumă de 3 000 milioane de lei.
La ora actuală, Asirom face parte din Viena Innsurance Group (VIG), grupul cu cea mai mare prezenţă pe piaţa românească şi la afacerile căruia Asirom participă cu 34%. Cota de piaţă a Asirom este de 15%.