Utilizarea sistemului Cisco TelePresence, care care crează senzaţia de întâlnire „față-în-față” celor care iau parte la o întanire desfăşurată prin acest sistem de colaborare, a redus emisia de gaze cu efect de seră cu 419.150 de tone (echivalentul a 76.209 de maşini care nu au mai circulat), spun reprezentanții companiei.
Până la începutul lunii februarie, în cele 224 de săptămâni de la lansarea programului, au fost planificate prin TelePrezență 305.218 de ședințe cu mai multe săli, în companii din întreaga lume. Reprezentanții Cisco estimează că s-au economisit, astfel, 776 milioane de dolari numai din costul călătoriilor care nu au mai fost efectuate de la o companie la alta, datorită acestui sistem.
În lume, există 985 de săli dotate cu astfel de echipamente. Cele mai multe, 601, sunt în SUA și Canada, în timp ce în Europa se găsesc 160 de săli. În China se pot ține ședințe cu ajutorul sistemului de TelePrezență în 36 de săli, iar în Japonia în 17.
Implementarea unui astfel de sistem de colaborare depinde de mai mulţi factori cum ar fi dimensiunea companiei sau numărul de birouri ale companiei în care se doreşte instalarea unei astfel de soluţii. De asemenea, în funcţie de sistemul de colaborare ales, este nevoie ca incinta în care este instalat să aibă dimensiuni variabile şi să fie adaptată din punct de vedere vizual, fonic şi al mobilierului.
Ca un răspuns general la această întrebare, preţul de listă al unui sistem TelePresence poate varia între 33.900 de dolari (modelul TelePresence cu un singur ecran) şi 340.000 de dolari (modelul cu trei ecrane) în cazul versiunii de top a sistemului de colaborare. Aceste costuri reprezintă exclusiv valoarea echipamentului oferit de Cisco, fără alte costuri adiacente.