Există câteva băuturi care, deși par opțiuni sănătoase, pot duce, de fapt, la creșterea în greutate, potrivit Shefinds.
Băuturile pentru sportivi. De ce NU
Băuturile pentru sportivi sunt băuturi hidratante al căror scop este să-i ajute pe cei care fac sport, prin înlocuirea apei cu electroliți. Ele dau energie organismului înainte și după antrenamente sau după o competiție sportivă.
Dacă încercați să slăbiți, probabil că mergeți la sală sau vă antrenați acasă în mod regulat. Asta înseamnă că s-ar putea să apelați la băuturi pentru sport, în încercarea de a vă rehidrata după un antrenament intens.
8 lingurițe de zahăr într-o sticlă
Cu toate acestea, nutriționistul Lisa Richards avertizează că multe tipuri de băuturi de acest gen, pe care majoritatea sportivilor le consumă, conțin calorii goale și zahăr, care, spune ea, „pot submina rapid obiectivele de slăbire”. Richards notează că „unele tipuri de băuturi pentru sportivi pot conține până la 8 lingurițe de zahăr într-o sticlă”.
De aceea, după orice antrenament, cel mai bine ar fi să vă hidratați DOAR cu apă. „Dacă nu faceți exerciții intense, în care pierdeți cantități semnificative de electroliți, ar putea fi mai indicat să beți apă pentru hidratare”, spune Richards.
Aceste sucuri pot fi mai periculoase decât o cutie de Cola
O altă băutură despre care credeați că nu afectează procesul de slăbire este sucul de fructe de la magazin. Ca și unele tipuri de băuturi pentru sportivi, și sucul procesat care se găsește în orice supermarket este „adesea plin de zahăr”, explică ea.
Uneori poate fi chiar mai periculos decât o cutie de Coca-Cola! „Există aproximativ 31 de grame de zahăr într-o sticlă de 50 de ml de suc de portocale, adică mai mult decât cele 22 de grame din aceeași cantitate de cola”, avertizează ea.
Consumul frecvent al sucurilor de fructe poate face ravagii în corp
Din acest motiv, consumul frecvent al sucurilor de fructe poate face ravagii în corp și poate împiedica progresele pe care ni le dorim în procesul de slăbire.
„Când consumi o astfel de cantitate din zahăr, nivelurile de glucoză din sânge urcă până în stratosferă”, spune medicul John Hawkes. „Asta îi spune metabolismului să încetinească și, astfel, să ardă mai puține calorii, ceea ce ne duce, inevitabil, spre creșterea în greutate”, adaugă acesta.