8 locuri de vis din România. Dacă decideți să vă petreceți vacanța în România în acest an, pe lângă sprijinirea afacerilor locale, aveți oportunitatea să trăiți niște experiențe unice, care merită să fie pe prima pagină a marilor reviste de călătorie. Iar aceste opt locuri au standarde pe care nici nu vă închipuiați că le puteți găsi la noi în țară.
8 locuri de vis din România. MuMA Hut
8 locuri de vis din România. MuMA Hut, parte a inițiativei WWF România, WeWilder Village Campus, își deschide în premieră porțile în luna iunie pentru cei care doresc experiențe imersive în natură.
Conceptul acestei cazări, amplasată în satul Armeniș, este ghidat de grija pentru mediu în toate aspectele sale: materialele au fost achiziționate local, iar tiglele au fost realizate de nepotul unui vechi meșteșugar. Cabana în sine a fost construită de voluntari în livada unui localnic care s-a alăturat inițiativei.
Proiectul Agora
Proiectul Agora din Cisnădioara, Sibiu, este un exemplu de conservare a patrimoniului cultural. Această veche casă de sași din centrul satului a fost transformată într-un loc ideal de cazare pentru familiile cu copii. Casa în sine povestește despre comunitate, educație și patrimoniu; găzduiește o cameră cu pian, un vechi cuptor tradițional de pâine și numeroase opere de artă care împodobesc casa, unele create de meșteșugarii satului. Cei mici au ocazia să se bucure de instalațiile din „Grădina viselor copiilor”, concepută în parteneriat cu o echipă de arhitecți din Germania.
Bunea Wilderness Cabin
Bunea Wilderness Cabin oferă călătorilor oportunitatea de a descoperi România sălbatică. Observatorul Bunea al faunei sălbatice este o experiență de neuitat pentru cei pasionați de aventură și iubitori de fotografie. Cabana este situată deasupra lacului Pecineagu și oferă o priveliște superbă asupra Munților Făgăraș și Iezer-Păpușa, cu o întindere neîntreruptă a pădurii și habitatul celei mai mari populații de lupi, urși și râși.
O parte din veniturile obținute din închirierea cabanei susțin lucrările de conservare ale Fundației Conservation Carpathia din așa-numitul „European Yellowstone”, Parcul Național Munții Făgăraș. Cabana ecologică a fost construită într-un mod sustenabil.
Casa de sub munte
O altă perlă a Munților Făgăraș este Casa de sub munte, un proiect familial situat în cătunul Sumerna. Casa poate găzdui până la 22 de persoane și este ideală pentru grupuri mari de prieteni. A fost renovată într-un stil tradițional, utilizând obiecte vechi care au fost aduse la viață prin recondiționare. Locația înconjurată de munți oferă numeroase atracții în apropiere: Adventure Parc Draguș, două mănăstiri, Cetatea Făgăraș sau Palatul Brukenthal din Avrig.
Dominic Boutique
Dominic Boutique este o casă tradițională săsească care, prin accentuarea autenticității locului și preocuparea pentru mediu, oferă vizitatorilor o experiență de turism sustenabil.
Casa tradițională săsească este situată în Cloașterf. O ședere aici sprijină misiunea Dominic Boutique de turism sustenabil sau ecoturism, dedicată promovării călătoriilor cu impact redus asupra mediului, dar cu o contribuție pozitivă la cultura și comunitatea locală. Potrivită pentru o scurtă evadare sau pentru un „workation” mai lung, puteți vizita în apropiere o biserică fortificată din secolul al XVI-lea, Sighișoara sau Cetatea Rupea, unul dintre cele mai vechi situri arheologice din România.
Amprenta Transilvaniei
Amprenta Transilvaniei este locul ideal pentru cei care iubesc răsfățul. Situată la poalele munților Călimani, Amprenta Transilvaniei este cunoscută pentru podgoria sa de 26 de hectare, livada de mere și arhitectura armonioasă. Fie că sunteți cunoscători de vinuri sau începători în arta degustării, aici veți găsi ceva pe placul dumneavoastră.
În plus, puteți vizita atelierul de brânzeturi sau brutăria artizanală, fosta cabană a lui Ceaușescu din Dealu Negru sau o biserică ce adăpostește celebrul frescă a lui Giotto, „La Navicella”. Zona este adesea numită „Noua Toscana”, datorită peisajului său pitoresc.
Porumbacu Treehouse A-frame și Plaja Neversea
Cei care au visat în copilărie la o casă în copac vor fi încântați să afle de Porumbacu Treehouse A-frame. Situată în inima unei mici păduri din Porumbacu de Sus, nu departe de faimosul Transfăgărășan, această casă în copac oferă o oportunitate excelentă pentru o familie iubitoare de aventură, care dorește să trăiască aproape de natură.
Cei care preferă vacanțele la malul mării pot opta pentru o experiență specială pe plaja Neversea. Organizatorii au pregătit o ofertă care include cazarea într-o cameră premium cu vedere la mare, acces la plaja Neversea și alte beneficii.
Mai multe detalii despre proprietăți și rezervări puteți găsi aici.