Ziua Mamei este o ocazie pentru a fi sărbătorite unele din cele mai importante persoane: mamele. Această zi este și un prilej pentru superstiții populare, care transmit anumite reguli pentru ambele sexe.
Purtarea mărțișorului
Mamele trebuie să poarte mărțișorul primit pe 1 martie, simbolul primăverii și al norocului. Reversul medaliei se va aplica pentru cele care nesocotesc tradiția ancestrală.
Importanța florilor
De 8 martie, mamele trebuie să primească anumite flori. Conform tradiției, nu orice floare este potrivită pentru această ocazie, ci doar lalelele. De asemenea, această floare este și simbolul dedicat Zilei Internaționale a Femeii, dar și un exemplar elegant, într-o varietate de culori vii. Cei care doresc să facă un cadou persoanei iubite pot opta pentru un buchet clasic de lalele roșii.
Se recomandă ca un buchet care este cumpărat mamei să fie violet, simbolizând respectul purtat pentru cea care a dăruit viața. Pentru fiică, se recomandă lalelele albe, simbol al purității.
Feriți-vă de certuri
Certurile sunt interzise cu desăvârșire în această zi. Se spune că neînțelegerile într-o astfel de zi atrag ghinionul asupra întregii familii.
Cei care se simt neglijați de 8 martie trebuie să știe că în zilele de 19 noiembrie și 12 mai urmează să fie și ei sărbătoriți. În România sunt două zile dedicate bărbatului: Ziua Bărbatului, pe 19 noiembrie și Ziua Tatălui, pe 12 mai.