Din acest motiv, un site de specialitate a dorit să afle care sunt cele mai bune sfaturi și trucuri pe care ar trebui să le cunoască cei care sunt pasionați de arta culinară.
Iată care sunt cele mai bune sfaturi culinare:
1. Contrar a ceea ce știam până acum, nu este indicat să punem mai întâi usturoiul tocat înulei sau unt fierbinte. Ustturoiul se arde foarte repede și are un gust amar. Puteți, eventual, să rumeniți înainte o ceapă și apoi să aăugați usturoiul, arată buzzfeed.com.
2. Aroma de usturoi depinde de momentul în care îl adaugăm. Pentru o aromă mai ușoară, trebuie adăugat devreme. Și, desigura, mai târziu pentru o aromă puternică.
3. Urmați sfaturile mamei când coaceți ceva, dar nu exagerați! Coacerea unor produse nu este ceva bătut în cuie. Dacă știți ce face fiecare ingredient și știți cum acționează, puteți fi creativ și vă puteți baza pe instincte! Fiecare ingredient acționează diferit.
4. Uneori, când credem că preparatul nostru are nevoie de mai multă sare, de fapt, ar putea avea nevoie de acid – suc de lămâie, oțet etc. Alegeți ingredientul acid în funcție de ceea ce gătiți. IDacă gătiți un preparat italienesc, adăugați oțet de vin roșu. Dacă e unul mexican, încercați să puneți suc de lămâie.
Sfaturi pentru o friptură crocantă
5. Dacă vreți ca friptura să fie crocantă la exterior, ar trebui să o ștergeți bine cu un șervet înainte de a o condimenta și a o băga la cuptor!
6. Curățați blatul sau masa pe care gătiți ÎN TIMP ce gătiți! Este un sfat banal, dar vă poate ajuta ca, după ce ați terminat cina, să nu aveți un maldăr de vase și cratițe de spălat și nici să fiți nevoiți să strângeți cojile de cartofi rămase pe front.
7. Un cuțit tocit este mai periculos decât unul ascuțit. Aveți grijă mereu ca toate cuțitele să fie mereu ascuțite!
8. Să adaugi este simplu, dar să elimini surplusul e mai greu. Oamenilor le place să pună cât mai mult unt și diverse condimente în mâncare, dar gusturile diferă. Este bine să fii moderat când adaugi anumite condimente pentru a fi astfel pe gustul tututor!