Cel mai adesea, au constatat reprezentanții ANPC, coafezele, cosmeticienele sau cei care realizează tatuaje și piercinguri nu emiteau bonuri fiscale.
O altă problemă des întâlnită a fost nerespectarea regulilor de igienă. Astfel, au fost depistate obiecte sanitare nespălate, mobilier murdar, prosoape pătate, scaune pline de păr, instrumente neigienizate și nesterilizate, briciuri si clame pentru coafat ruginite sau pereți nezugrăviți sau cu igrasie.
De asemenea, cei de la Protecția Consumatorului au mai găsit vopsea de păr, geluri, spume, lacuri de unghii, creme de corp sau soluție de permanent, toate expirate.
Au mai fost descoperite saloane neîncălzite sau fără grupuri sanitare, dar și numeroase cazuri în care trusele medicale și materialele necesare protecției clienților nu existau sau erau insuficiente.
Nici informarea consuimatorilor nu este la modă, circa 30% din saloanele controlate neafișând în mod clar tarifele practicate.
Inspectorii ANPC au emis, cu ocazia verificărilor, 467 de amenzi în valoare totală de 1,3 milioane de lei, iar pentru 161 de saloane s-a dispus oprirea temporară a activității.
DEZBATERE:
Când ai primit ultima oară bon fiscal de la frizer/coafor?