Vești proaste pentru sute de angajați ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Aceștia vor intra în șomaj pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o parte pentru două săptămâni. CNCAB a anunțat chiar acum decizia luată.
Compania Națională Aeroporturi Bucureşti S.A. (CNAB) vine cu vești proaste pentru sute de angajați. Mai exact, potrivit unei informări transmise în cursul zilei de miercuri, 800 din cei 1.370 de angajaţi activi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) intră pe rând în şomaj tehnic, de la 1 iulie.
Sursa citată precizează că cei mai mulţi dintre ei vor fi în șomaj tehnic pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o altă parte dintre ei, pentru două săptămâni.
Anunțul vine după ce consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti S.A. (CNAB) a aprobat, în şedinţa din 22 iunie, implementarea măsurii şomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni, a transmis compania.
Sursa citată precizează că decizia a fost luată având în vedere situaţia financiară a CNAB şi rezultatele pe primele cinci luni ale anului 2021.
Pasagerii nu vor fi afectați de noua măsură
Totodată, se mai menționează că această măsură va fi implementată astfel încât să nu existe un impact major asupra pasagerilor.
”800 de angajaţi, din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în şomaj tehnic, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni. Măsura şomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ”, mai arată compania.
De menționat este faptul că, în momentul de față, traficul aerian de pasageri, deşi este în creştere, se situează la 40% faţă de nivelul din 2019.
În același timp, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, speră să revină pe profit în acest an şi estimează un rezultat brut pozitiv în valoare de 207.390 lei, după pierderile de 136,1 milioane lei din 2020, şi vrea să atingă venituri totale de 540,14 milioane lei în acest an.
Amintim faptul că pandemia de coronavirus a avut un impact major asupra traficului aerian, mai multe curse fiind anulate din cauza restricțiilor în ultimul an.