Organizaţia nonguvernamentală germană Welthunderhilfe trage un semnal de alarmă. Potrivit sursei citate, în momentul de față, peste 800 de milioane de oameni la nivel mondial suferă de foame, scrie DPA.
Secretarul general al organizaţiei, Mathias Mogge susține că de la obiectivul Zero Foamete care urma să fie atins în 2030, lumea a remarcat o deviere fără precedent.
„Am deviat puternic de la obiectivul Zero Foamete până în 2030, în condiţiile în care foamea face din nou ravagii”, a declarat secretarul general al organizaţiei, Mathias Mogge, pentru agenţia de presă germană RND.
Totodată, oficialul a subliniat faptul că 811 milioane de oameni suferă de foame în întreaga lume, dintre care 41 de milioane de persoane riscând să moară de foame. „Actualul Index Global al Foamei arată că 47 de ţări nu vor reuşi nici măcar să ajungă la un nivel mai scăzut al foamei până în 2030”, potrivit lui Mogge.
Precizările oficialului vin în contextul în care organizaţia Welthunderhilfe urmează să-şi prezinte joi raportul ‘Global Hunger Index’. Acesta va arăta ce progrese au fost făcute şi ce ţări se află în cea mai gravă situaţie.
„Welthunderhilfe promovează iniţiative politice pentru a combate conflictele la nivel global şi eforturi financiare pentru a combate foamea acută”, a adăugat Mogge pentru RND.
Cum au ajuns milioane de oameni fără mâncare
În ceea ce privește persoanele vinovate pentru actuala situație, Mathias Mogge subliniază faptul că toate conflictele armate, schimăbrile climatice și inclusiv consecințele aduse de pandemia de coronavirus au făcut ca situația foametei la nivel mondial să se înrăutățească mai mult ca nicidoată.
Conflictele violente s-au înmulţit în ultimul an, a subliniat Mathias Mogge. Mai exact, acesta susține că infrastructura, dar și câmpurile ajung să fie distruse din cauza războielor, iar oamenii sunt nevoiți să își abandoneze satele.
„Acolo unde este război, recoltele, câmpurile şi infrastructura sunt distruse, iar oamenii fug din satele lor”, a spus el.
Amintim faptul că, într-un interviu pentru Augsburger Allgemeine, ministrul german al dezvoltării, Gerd Mueller, vorbea și el despre aceste aspecte. Oficialul german a constatat la rândul său consecinţele pandemiei, conflictelor armate şi schimbărilor climatice.
Potrivit acestuia, milioane de oameni au ajuns în stradă fără a avea posibilitatea să mai muncească, toate acestea în timp ce prețurile sunt într-o continuă creștere.
„Milioane de oameni s-au trezit în stradă, fără loc de muncă, canalele de aprovizionare au fost întrerupte, preţurile la mâncare cresc”, a spus ministrul german, care mai adăuga că toate aceste aspecte au făcut ca 130 de milioane să ajungă din nou săraci şi să sufere de foame.