Ajuns la a cincea ediţie, SuperBlog este cunoscut drept cel mai provocator concurs din blogosfera românească. Pe durata competiției (1 octombrie – 1 decembrie 2012), aspiranții la blazonul de SuperBlogger şi-au antrenat condeiul virtual şi s-au întrecut în creativitate pe teme dintre cele mai diverse, de la domeniul auto sau IT până la cărți, parfumuri, retail, produse alimentare, cadouri și bijuterii, sport şi stil de viaţă, modă, cursuri de dezvoltare personală, servicii profesionale pentru magazine online sau servicii hoteliere.
Apoi, reprezentanţii companiilor-partenere au jurizat articolele participanților, pentru ca, în final, cei care au dus la bun sfârşit provocarea competiției să fie recompensați, în funcție de locul ocupat în clasament, cu premii în bani și în produse, servicii sau vouchere în valoare totală de peste 25.000 lei (RON).
SuperBlog este o competiţie anuală de creativitate dedicată tuturor blogurilor din România, indiferent de tematică, vechime sau trafic, cu scopul de a facilita colaborări între blogosferă şi mediul de afaceri şi de a îmbunătăţi comunicarea online. Lansată în 2008, competiţia numără 5 ediţii (2008-2012), în care s-au înregistrat peste 1.000 de participanți și s-au scris aproape 13.000 de articole. Organizatorul evenimnetului este SwissPlan.biz