Perspectivele mediului de afaceri autohton sunt din ce in ce mai sumbre, potrivit unui sondaj efectuat in randul micilor investitori, 90% dintre acestia declarand ca vor fi nevoiti sa opereze concedieri pentru a putea ramane in viata.

Pentru opt procente dintre micii investitori viitorul este de-a dreptul sumbru, acestia declarand ca nu vor supravietui pana la sfarsitul anului.

Mai mult de trei sferturi dintre patronii de IMM-uri spun ca solutia pentru a putea supravietui in aceste vremuri tulburi o reprezinta eliminarea cheltuielilor de orice fel care nu au legatura cu activitatea de baza, iar 16% vad ca posibila solutie gasirea unor investitori.

In privinta vinovatului pentru actuala criza, mai mult de un sfert dintre patroni considera ca aceasta a fost generata de incompetenta guvernului.

Referitor la efectele acordului cu FMI, 34% dintre participantii la sondaj sustin ca economia romaneasca nu isi va reveni nici dupa ce vom primi banii de la Fond.

Studiul a fost efectuat in perioada 20-25 martie in randul patronilor de firme cu mai putin de 50 de angajati, membre ale UNPR.