Marcel Ciolacu nu vrea presiune pe subiectul legii off-shore

Premierul Marcel Ciolacu respinge ideea modificării legii off-shore. Șeful executivul le-a cerut reprezentanților mass-media să nu pună presiune pe acest subiect. El spune că acest subiect nu figurează pe agenda întâlnirii cu reprezentanții OMV.

„Este o solicitare din partea dânșilor să mă văd și eu, și domnul președinte al Senatului. Eu știu că este o lege a off-shorului, asumată de către noi… Există niște litigii, iar președintelui OMV i-am solicitat să încercăm pe cale amiabilă să încheiem acele litigii pe care le are cu stratul român. Cred că o să fie pe agenda de discuții”, spune premierul.

El precizează că subiectul modificării legii off-shore nu există. Premierul a detaliat că această lege nu se negociază.

„Eu nu pot să vorbesc un subiect pe care nu îl am pe agendă. Eu nu-l am. Eu am o lege off-shore în România pe care nu o negociez. Nu am nici de gând. Nu puneți o presiune pe un subiect care nu există”, încheie Ciolacu.

Premierul are programată o întâlnire cu reprezentanții OMV, luni, la ora 15.00.

Premierul a atacat Austria pe tema Schengen

Marcel Ciolacu a avut un atac dur la adresa Austriei și a premierului austriac. El a precizat, al sediul central PSD, că România va depune plângere la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Acest lucru se va întâmpla doar dacă Austria va bloca și anul acesta intrarea României în Schengen.

Prim-ministrul a mai spus că dacă Austria consideră că țara noastră nu trebuie să intre în Schengen din cauză că spațiul nu funcționează bine, atunci Austria ar trebui să iasă din el.

Șeful Executivului de la București mai spune că dorește să aibă ca partener Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeană.

„Acum eu cred că se impune a se veni cu un atac la Curtea Europeană de Justiție. M-ați întrebat ce fac eu ca Guvern. În decembrie avem a doua ședință, amândouă sunt sub președinția Spaniei și țin legătura cu premierul spaniol pentru includerea pe ordinea de zi, există toată deschiderea acestuia și toată susținerea ca România să adere la spațiul Schengen.

Există și un vot împotriva Bulgariei exercitate de către Olanda. Așteptăm și o decizie a Olandei să vedem dacă putem merge în continuare la pachet sau… Dacă în decembrie Austria va vota împotriva aderării României la spațiul Schengen, voi ataca la CJUE”, arată prim-ministrul Ciolacu.