Este numirea momentului în România! Decizia premierului Florin Cîţu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Un liberal important revine în funcţia pe care a deţinut-o până în februarie 2021

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) are un nou preşedinte, cu rang de secretar de stat. Este vorba despre Violeta Vijulie (Partidul Naţional Liberal).

Este doar una dintre deciziile prin care liberalii le iau locul foştilor parteneri de guvernare din USR PLUS.

Decizia premierului Florin Cîţu privind numirea Violetei Vijulie în fruntea ANFP a fost publicată luni, 13 septembrie, în Monitorul Oficial.

Violeta Vijulie
Violeta Vijulie (Sursa foto: Facebook)

Totodată, prin aceeaşi decizie, Liviu Mălureanu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Nu este pentru prima oară când Violeta Vijulie deţine această funcţie. Liberala a mai fost preşedinte al ANFP în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, ea fiind înlocuită de Liviu Mălureanu la începutul acestui an.

Tot luni, 13 septembrie, premierul Florin Cîţu a decis să-l elibereze din funcţie pe Dragoş Mihael Ciuparu, secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ce planuri de guvernare are PNL în perioada imediat următoare?

În altă ordine de idei, premierul Florin Cîţu ar refuza revenirea la Palatul Victoria a miniștrilor remaniați Stelian Ion, fostul ministru al Justiție, și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, au declarat surse din interiorul PNL pentru stiripesurse.ro.

Premierul Florin Cîțu este cel care nu ar fi dispus să îi reprimească pe cei doi în Guvern. În ceea ce privește planul liberalilor, se pare că prima opțiune a PNL este refacerea coaliției de guvernare după Congresele PNL și USR PLUS, însă dacă nu se ajunge la un acord cu USR PLUS, atunci liberalii iau în calcul să facă un Guvern minoritar „susținut de parlamentarii care vor reformă”.

Legat de șefia Camerei Deputaților și Senatului, în cazul în care liderii celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban (PNL) respectiv Anca Dragu (USR PLUS) nu își vor da demisia, atunci liberalii nu vor încerca revocarea lor din funcții, au mai adăugat sursele citate.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României