13 lucruri mai puțin știute despre regina Elisabeta a II-a. Cum este alintată și de ce nu a avut niciodată permis de conducere

Bestlifeonline publică 13 lucruri mai puțin cunoscute despre femeia în vârstă de 95 de ani aflată pe tronul Marii Britanii.

1.S-a căsătorit cu vărul ei de-al treilea

Regina și Prințul Philip au aceiași stră-străbunici: regina Victoria și prințul Albert, care erau ei înșiși veri primari.

2. Elisabeta  avea doar 13 ani când s-a îndrăgostit de prințul Philip

Prințesa Elisabeta era doar o adolescentă când l-a cunoscut pe Philip Mountbatten, în vârstă de 18 ani, care era cadet în marina britanică. Cei doi au corespondat câțiva ani, în timp ce el se afla pe mare. Când Elisabeta avea 17 ani a știut că el era bărbatul cu care vrea să se căsătorească.

3. Au fost logodiți în secret timp de trei ani

În 1946, presa l-a surprins pe Philip ajutând-o pe prințesă să-și pună haina, la nunta vărului ei, și a observat legătura puternică dintre ei. Cuplul era logodit în secret la acea vreme, dar Casa Regală a așteptat trei ani, până când Elizabeth a împlinit 21 de ani, pentru a face anunțul oficial.

4. Mariajul Elisabetei cu Prințul Philip a stabilit un record

Povestea lor de dragoste a trecut testul vremii. Au fost căsătoriți  timp de 73 de ani. În 2007, Majestatea Sa a devenit primul monarh britanic care a sărbătorit aniversarea Nunții de Diamant, după 60 de ani de căsătorie.

5. Philip a poreclit-o după o legumă

Prințul Philip își alinta soția cu apelativul „cabbage” (varză). Nimeni nu știe exact de ce , dar The Sunday Times a presupus că ar fi putut proveni din expresia franțuzească „mon petit chou”, care s-ar putea traduce prin ”draga mea”.

6. O fană înrăită a serialului Downton Abbey

Regina nu ar fi ratat niciodată un episod din îndrăgitul serial britanic. Ba chiar se spune că îi plăcea să comenteze erorile istorice pe care le descoperea în serial.

7. Preferă un mic dejun care numai regal nu este

În ciuda faptului că are un chef regal și un personal care ar putea pregăti orice dorește, micul dejun preferat al Reginei este alcătuit din fulgi de porumb Kellogg’s și dintr-o cană de ceai Twinings Earl Grey cu lapte, dar fără zahăr.

8. Un pahar de gin înainte de prânz

Se mai spune și că regina Elisabeta se bucură zilnic de un cocktail de gin și Dubonnet înainte de a mînca de prînz. Un obicei la care nu a renunțat niciodată.

9. A lucrat ca mecanic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Regele George al VI-lea nu a vrut ca fiica sa să se înroleze, dar în cele din urmă a cedat. Prințesa Elisabeta s-a alăturat Women’s Auxiliary Territorial Service în 1945, devenind singura femeie membru al familiei regale care a intrat în armată. Așa a ajuns să fie șofer de camion și chiar mecanic în timpul războiului.

10. A decis să nu adopte mai mulți câini din rasa Corgi

Regina a deținut peste 30 de câini  Pembroke Welsh Corgi în timpul vieții sale, toți descendenți ai primului ei corgi, Susan. Ultimul, Willow, a murit în 2018. Regina ar fi spus la un moment dat că nu va mai aduce un alt cîine din această rasă la Palatul Buckingham din cauza vârstei ei înaintate.

11. Regina stă pe Skype cu strănepoții

Regina este o străbunică devotată și foarte atașată de strănepoți. ”Gan-Gan” (cum o numește Prințul George) folosește Skype pentru a fi cât mai aproape de copii atunci când este plecată. Și întotdeauna le aduce mici suveniruri din călătoriile ei.

12. Este singura persoană din Regatul Unit care are voie să conducă fără permis

Regina Elisabeta nu a dat niciodată examen pentru permis auto. Mașinile ei nu au plăcuțe de înmatriculare, dar Reginei i-a plăcut întotdeauna să se urce la volan. Ea nu are permis dintr-un motiv simplu: nu are nevoie de unul pentru că toate permisele din Regatul Unit sunt emise în numele ei în această țară.

13. A participat la prima prezentare de modă în 2018

În ciuda pasiunii sale de o viață pentru modă, Regina și-a făcut prima apariție la o defilare în 2018, în cadrul Săptămânii modei din Londra, la prezentarea  designerului Richard Quinn. Scaunul Majestății Sale, aflat în primul rând, era ușor de observat: era singurul acoperit cu o pernă specială de catifea.