Ora de iarnă 2021. Schimbarea care înseamnă un real pericol. Toți românii trebuie să fie pregătiți

Se schimbă ora. Trecerea la ora de iarnă în 2021 se va face weekendul viitor. În noaptea de 30 spre 31 octombrie vom dormi mai mult. Asta pentru că ora 4:00 va deveni ora 3:00. Chiar dacă mulți abia așteaptă acest moment, gândindu-se că vor sta mai mult în pat, nu mulți conștientizează că există un real pericol în spatele acestui proces.

Toți românii sunt conștienți că în toată această perioadă de pandemie, imunitatea organismului a fost slăbită radical. Unii dintre ei se confruntă și acum cu efectele trecerii prin boala provocată de COVID iar acest lucru presupune o sănătate destul de șubrezită.

Ora de iarnă 2021 aduce și ea o schimbare importantă în organism. Specialiștii au avertizat, în mod repetat, că unul dintre efectele negative pe care le are trecerea la ora de iarnă, se numără, printre altele, și scăderea imunității. Organismul nostru va resimți în plin modificarea iar acest lucru poate fi un real pericol.

Ora de iarnă 2021. Specialiștii avertizează asupra acestui pericol

Unele studii au indicat că schimbarea orei duce chiar și la creșterea atacurilor de cord. Alte cercetări au arătat că trecerea la ora de iarnă sau trecerea la ora de vară ar putea fi legată de o creștere a numărului de accidente auto mortale.

Printre efectele negative ale trecerii la ora de iarnă se numără irascibilitatea, tulburări de somn și creșterea nivelului de stres. Cumulat cu pandemia, aceste efecte vor fi puternic resimțite de milioane de români. În plus, nu trebuie omis că în clipa în care trecem la ora de iarnă 2021, ne vom confrunta cu  perturbarea rutinei zilnice care produce dezorganizare la nivelul energiei organismului. La toate acestea se mai adaugă și astenia de toamna, care se poate acutiza pe fondul unei lipse de vitamine B.

Ora de iarnă 2021. Schimbarea care înseamnă un real pericol. Toți românii trebuie să fie pregătiți