Mulți s-au întrebat poate cât câștigă un ministru de la noi și pe ce își cheltuie ei banii. Acum a venit și răspunsul. Într-un intreviu acordat Antena 3, Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor a dat detalii despre ce face cu suma care îi intră lunar în buzunar

Dan Vîlceanu primește în fiecare lună, de la stat, un salariu de 10.000 de lei. Ministrul Finanțelor a vorbit, sâmbătă, în cadrul emisiunii „Income Magazine” pe această temă.

Întrebat cât cheltuie lunar pentru cumpărături, ministrul Vîlceanu a spus că este un om cu nevoi destul de simple și nu iese foarte des să mănânce la restaurant. În acest moment, salariul unui ministru din România este de 10.000 de lei.

Ce avere are ministrul de Finanțe

Cu toate că spune că este o persoană ca toate celelalte, averea ministrului indică însă cu totul altceva. El a fost întrebat, în trecut, de unde a avut bani să își ia case și terenuri la doar 23 de ani. Răspunsul a fost cât se poate de simplu: de la părinți.

Potrivit ultimei declarații de avere, Dan Vîlceanu deține titluri de stat în valoare de 731.501,00 lei. În plus, viitorul șef de la Finanțe a încasat, anul trecut, de la Camera Deputaților, un salariu în valoare de 137.070,00 lei, iar pentru funcția de profesor suma de 62.315,00 lei. De asemenea, Vîlceanu primește 129.881,00 lei din închirierea unei hale din Timișoara.

Acesta deține patru terenuri, cel mai mare având o suprafață de 21.063 mp, în comuna Runcu, județul Gorj, dar și trei imobile, două în județul Gorj și unul în Timiș. Deputatul deține suma de 41.535,09 RON într-un cont deschis la Unicredit Bank și 29.959,48 RON la Banca Transilvania.

Dan Vîlceanu conduce un BMW Seria 5, din anul 2011.

Numele acestuia apare vehiculat și acum ca urmând să facă parte din viitorul Guvern, în cazul în care premierul Nicolae Ciucă va trece de votul Parlamentului. Acest lucru ar urma să se petreacă săptămâna viitoare.