Alertă la nivel mondial. O nou variantă a coronavirusului se răspândește în Vietnam. Un focar a fost descoperit, la o misiune creştină, din oraşul Ho Chi Minh. Virusul se răspândește mai repede ca niciodată și pare a fi o combinație între mutațiile deja cunoscute.
Potrivit ultimelor informații, noua mutația a coronavirusului a fost descoperită la o misiune creştină, din oraşul Ho Chi Minh. În prezent, autorităţile încearcă să oprească acest nou pericol, prin testare în masă, şi prin introducerea unor noi măsuri, de distanţare socială.
De menționat este faptul că, noua variantă a coronavirusului este o combinaţie a mutaţiilor identificate prima dată în Marea Britanie, respectiv în India.
În ceea ce privește pericolul la care sunt supuși cetățenii, potrivit autorităţilor medicale, tulpina hibrid se transmite foarte rapid, pe calea aerului, şi este foarte contagioasă. Totodată, potrivit acestora noua viriantă ar fi cea vinovată pentru explozia de cazuri noi de infectare, înregistrate din luna aprilie.
Anunțul privind apariția noii tulpini vine după ce Vietnamul, a raportat până acum, un număr foarte redus de cazuri de coronavirus, comparativ cu alte state. Este vorba despre peste 7.100 de teste pozitive, şi câteva zeci de decese, la o populaţie de aproape 100 de milioane de oameni.
Marea Britanie ar putea fi și ea în pericol
Amintim faptul că Marea Britanie riscă să se confrunte și ea cu un nou val de infectări. Anunțul a fost făcut de microbiologul britanic Ravi Gupta, unul dintre consilierii guvernului de la Londra.
Acesta a avertizat că Marea Britanie se află în pragul unui nou val de infectări impulsionat de varianta indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 şi a recomandat amânarea ridicării complete a restricţiilor prevăzută pentru 21 iunie, relatează DPA.
El susțin ecă deşi numărul total al noilor infecţii în Marea Britanie este relativ redus, în mare măsură datorită programului de vaccinare, cel al noilor cazuri creşte exponenţial şi cel puţin trei sferturi dintre aceste noi cazuri de Covid-19 sunt cu varianta indiană a coronavirusului.
„Desigur că numărul cazurilor este relativ redus deocamdată, dar toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care se multiplică fără să le observăm şi abia mai târziu devin explozive, deci ceea ce vedem aici sunt semnele unui început de nou val”, a explicat microbiologul britanic, care este şi profesor la Universitatea Cambridge.