A apărut o nouă poliție în România. Sute de angajați au fost mobilizați în toate județele din țară. Cu ce se va ocupa noua instituție? Pedepsele sunt extrem de dure pentru cei care încalcă legea.
O nouă poliție a apărit în România. Este vorba despre Poliția Animalelor, care deși a fost înființată de mai multe luni, a intrat în acțiune abia în luna februarie.
Cei care vor lucra la noua poliție se vor ocupa de toate abuzurile împotriva animalelor care vor fi raportate în cadrul instituției. Oricine vede o astfel de situație, nu trebuie decât să apeleze la autorități.
De asemenea, polițiștii vor face verificări inclusiv la adăposturile de animale pentru a vedea dacă trăiesc în condițiile potrivite. O astfel de vizită a avut loc sâmbătă, 6 februarie, când polițiștii au mers la un astfel de adăpost și au hrănit 200 de câini.
De menționat este faptul că noua poliție are sedii în toate județele din țară, așa că oricine vede abuzuri în cazul animalelor se poate duce la secția cea mai apropiată.
„Poate fi considerat punctul zero, deşi a fost şi anterior punctul 0, când a fost înfiinţată această direcţie. Mai avem însă de lucrat la a ocupa întreaga schemă de personal, dar, în acest moment sunt pregătiţi să intervenim în orice judeţ al ţării”, a declarat Daniel Radu, şeful Poliţiei Animalelor, potrivit observatornews.ro.
Aproape 500 de angajați în noua poliție
Poliția Animalelor are 488 de angajați și 88 de medici veterinari, totul pentru siguranța animalelor.
„Suntem alături de colegii de la politia animalelor şi sperăm să fie un semnal pt toată lumea că ceva trebuie făcut şi pt necuvântătoare. Indiferent că este vorba despre agresarea animalului, de stingiuirea lui, de lăsarea fără adăpost, fără hrană, este infracţiune”, a declarat Maria Baciu, vicepreşedinta Clubului Blue Knights Romania III.
De asemenea, toți cei care vor încălca legea vor trebui să răspundă pentru acest lucru.
„Nu-i uman, până la urma urmei, să chinui nişte animale. Trebuie să răspundă în faţa legii cei care fac acest lucru”, a susținut și Alin Apostol, preşedintele Asociaţiei Samurai Civic Club România.
Mai exact, cine comite o astfel de faptă se va alege cu dosar penal, iar animalul respectiv urmează să fie luat de acolo și dus într-un adăpost.
„Cei care intenţionează să comită astfel de fapte ar trebui să ştie că, elementul de noutate este şi dosarul penal care fi întocmit în acest sens, dar şi extragerea animalului din mediul în care el se află în dificultate şi plasarea într-un adăpost”, a mai declarat Daniel Radu, şeful Poliţiei Animalelor.
Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan