Istorici, bloggeri şi vedete de radio şi televiziune vă vor descrie trasee parcurse cu bicicleta în cele mai importante oraşe ale României. În total, 15 rute şi peste 70 de obiective turistice. Ghidul auto pentru biciclişti este un proiect al Raiffeisen Bank care implementează în România un proiect de sprijinire a mersului cu bicicleta deja binecunoscut în Austria şi, mai ales, în Viena.
“ Cristi China-Birta („Chinezu”) descrie un traseu din Cluj-Napoca, Adrian Ciubotaru unul din Iaşi, Cabral unul din Braşov, Mihai Dobrovolschi unul din Bucureşti, iar Gabi Macovei un traseu din Constanţa. Celelalte 10 trasee sunt detaliate în audioghid de istoricul Adrian Majuru”, arată un comunicat al băncii. Audioghidul reprezintă etapa finală a proiectului „Oraşul pe Bicicletă”.
Timp de o lună, vizitatorii site-ului www.orasulpebicicleta.ro au putut propune obiective din cele 5 oraşe cu centre „I’velo” (Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Cluj şi Braşov). Din partea lor au venit peste 600 de propuneri, care au stat la baza traseelor descrise în audioghid. În septembrie, Raiffeisen Bank a organizat câte un tur pe bicicletă în fiecare dintre cele 5 oraşe participante.