Vești bune la nivel mondial. A apărut un medicament anti-covid care poate ucide virusul în doar câteva zile. Este vestea momentului. Poate salva chiar și pacienții aflați în stare critică.
Un nou medicament anti-covid a fost creat de două echipe de medici și cercetători din Israel. Potrivit ynetnews.com, acest medicament poate ucide noul coronavirus în mai puțin de o săptămână, chiar și în cazul pacienților aflați în stare critică.
Cercetătorii de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv vin cu vești bune pentru întreaga lume. Potrivit acestora, testele preliminare au arătat că 29 dintre cei 30 pacienți incluși în studiu, care se aflau în stare moderată sau gravă și cărora li s-a administrat o pastilă pe zi din medicamentul denumit EXO-CD24, s-au recuperat în cinci zile.
De asemenea, profesorul Nadir Arber a anunțat că rezultatele medicamentului testat au indicat un procent de vindecare a de 95%. Specialistul a mai adăugat că medicamentul EXO-CD24 este ieftin și eficient. În ceea ce privește administrearea acestuia, ea se face pe cale orală, câte o pastilă pe zi.
Potrivit sursei citate, cei 29 de pacienți au dat semne de vindecare după două zile de tratament și au fost externați din spital după alte 3-5 zile. Un singur pacient s-a vindeat mai greu, fiind nevoie de alte câteva zile de tratament.
Nu se știe ce conține medicamentul anti-covid
În ceea ce privește modul în care acesta acționează, cercetătorii nu au anunțat în ce constă acest medicament, dar, după aceste rezultate încurajatoare, spitalul a cerut Comitetului Helsinki al Ministerului Sănătății să extindă studiul pe mai mulți pacienți.
De menționat este faptul că, rezultate similare au fost prezentate și de către Centrul Medical Hadassah din Ierusalim. Spitalul le-a administrat un medicament numit Allocetra celor 21 de pacienți incluși în studiu, unii în stare gravă.
Și medicii acestui spital au anunțat că 19 pacienți s-au recuperat în șase zile și au fost externați, în medie, după opt zile.
Medicamentul se numește Allocetra și a fost dezvoltat de către profesorul Dror Mevorach, directorul centrului de cercetare pentru reumatologie și medicină internă. Scopul acestuia este de a ajuta organismul să reziste unui sistem imunitar hiperactiv care cauzează secreția de citokine.