Poliția Română a acordat duminică mai multe amenzi din diverse motive, însă cel mai des întâlnit a fost continuarea propagandei electorale în ziua votului, deși legea interzice expres acest lucru. Interdicția este valabilă și în mediul on-line, iar polițiștii au acționat ca atare.
Un bărbat a fost sancţionat cu avertisment pentru că a continuat campania electorală în mediul online, a informat, duminică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.
„La data de 6 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sinaia s-au autosesizat cu privire la faptul că un bărbat a continuat campania electorală în mediul online, prin utilizarea unei rame personalizate pe o platformă de socializare.
Mai multe încălcări ale legii
Din cercetări a rezultat faptul că aspectele sesizate se confirmă, fapt pentru care persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform art. 98, lit. t din Legea nr. 208/2015″, precizează sursa citată.
Reprezentanţii IJP au precizat că persoana în cauză a fost sancţionată cu avertisment.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti efectuează cercetări cu privire la faptul că o persoană ar fi distribuit o postare privind susţinerea unui partid politic pentru alegerile parlamentare. Poliţiştii efectuează verificări pentru depistarea persoanei şi sancţionarea conform Legii nr. 208/2015.
Continuarea propagandei electorale în ziua votului
„Tot astăzi, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 despre o posibilă mită electorală în zona Bariera Bucureşti din municipiul Ploieşti. S-au făcut verificări la faţa locului, iar aspectele sesizate nu se confirmă”, mai menţionează IJP.
Aproximativ 19 milioane de români sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru a decide cine vor fi cei 465 de parlamentari care vor decide viitorul României în următorii patru ani, în cadrul alegerilor parlamentare 2020.
Prezenţa la vot la ora 16:00 a fost de 22,57%, ceea ce înseamnă că 4.106.377 de români şi-au exercitat dreptul până la această oră.
Poliția Română a acordat duminică mai multe amenzi din diverse motive, însă cel mai des întâlnit a fost continuarea propagandei electorale în ziua votului, deși legea interzice expres acest lucru.
Astfel de încălcări au fost întâlnite în Bacău și Gorj. S-a deschis și un dosar penal după ce un primar a împărțit bunuri și bani alegătorilor.
Nici în județul Brăila campania electorală nu a fost oprită total în ziua votului.