Diana Șoșoacă susține că a colaborat cu Călin Georgescu până în anul 2023, dar că nu îl mai susține, motivând că acesta ar fi susținut idei care nu se potrivesc cu viziunea sa politică.
Diana Șoșoacă îl atacă pe Călin Georgescu
De asemenea, Șoșoacă a menționat că, înainte de 1 decembrie, i-ar fi solicitat lui Călin Georgescu să sprijine partidele suveraniste, însă acesta ar fi exprimat o poziție diferită, declarând că ar urma să desemneze un premier al majorității parlamentare de la acel moment, formată din PSD, PNL și UDMR.
Ea a contestat această abordare, considerând că pozițiile exprimate de Georgescu în diverse ocazii au fost contradictorii.
„Pe Georgescu îl cunosc de mult timp, am colaborat până în 2023. E unul dintre cei mai cumpliți globaliști ajutat mult de PNL, a fost folosit pentru prelungirea mandatului lui Iohannis. Nu vom susține. iar cu unirea…păi noi, înainte de 1 decembrie, i-am solicitat lui Georgescu să sprijine partidele suveraniste, a menționat că dânsul va numi un premier al majorității care, la acea vreme, era PSD-PNL și UDMR, nu poți să ai o astfel de atitudine în alt interviu că desființează partidele, ce democrație mai e, că singurul care să rămână e PSD, cu care a avut numeroase colaborări”, a declarat Șoșoacă la România TV.
Șoșoacă l-a luat în vizor și pe George Simion
Pe lângă criticile la adresa lui Călin Georgescu, Diana Șoșoacă a prezentat și un document prin care susține că George Simion ar fi reușit să introducă Partidul AUR în grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR).
„Eu știu de peste un an de zile acest document. Înainte de a vă spune asta, Călin Georgescu s-a trezit cam târziu să lupte pentru poporul ucrainean și românii din Ucraina. Din 2022 fac aceste afirmații, am făcut și proiect de lege pentru recuperarea teritoriilor românești din Ucraina, motiv pentru care am primit interdicție de intrare în Ucraina pe timp nelimitat. (…) Am și o condamnare la moarte, iar când Zelenski a venit în România, nu a putut să susțină discursul în Parlamentul României din cauza mea. Eu am fost cea care l-a oprit să aibă acest discurs”, a susținut Diana Șoșoacă.
Potrivit declarațiilor sale, aderarea AUR la acest grup ar fi fost condiționată de semnarea unui presupus angajament prin care partidul își exprima susținerea față de războiul din Ucraina și față de Volodimir Zelenski. Ea a afirmat că acest gest ar reprezenta o trădare a principiilor naționaliste, precizând că o parte dintre membrii AUR nu ar fi fost de acord cu acest demers.
„E un document prin care domnul George Simion a reușit să introducă Partidul AUR în ECR. Fără acest document, fără să jure credință ECR-ului și să susțină războiul din Ucraina și pe Zelenski, nu putea să fie primit în ECR. Conservatorii au condiționat intrarea AUR cu acest act.
Eu am făcut foarte multe discuții pe seama acestui document, dar nu știu cu ce se ocupa toată lumea la acel moment, dar este un act de trădare al naționalismului, știu că o mare parte din AUR nu a fost de acord cu semnarea acestui document”, a mai spus Șoșoacă.
Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) este un grup politic de centru-dreapta din Parlamentul European, înființat în 2009 în temeiul principiilor fondatoare ale Declarației de la Praga. Aceste principii au reunit deputați europeni din întreaga Uniune Europeană care au susținut o viziune de reformă de bun simț pentru întreaga UE.